Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

"81 İLDE 81 MİLYAR ADIM ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ" DÜZENLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen "Sıfır Atık" teması ile bu yıl kutlanmaya başlanan Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenen "81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü", Elazığ'da düzenlendi.

Resmî Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Türkiye Çevre Haftası konulu genelgeyle, 1972 yılından bu yana Dünya Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran tarihinin de içinde bulunduğu hafta, Türkiye Çevre Haftası olarak belirlenerek bu yıl ilk kez kutlanmaya başlandı. Elazığ'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "81 İlde 81 Milyar Adım" etkinliği öğrenci ve vatandaşların katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Gazi Caddesi'nde başlayan yürüyüş Öğretmenevi önünde sona erdi. Yürüyüşe, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu, bir hafta boyunca çevre haftası etkinliklerinin süreceğini söyledi. Şişecioğlu, “Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın genelgesiyle 1-7 Haziran arası Çevre Haftası olarak kutlama kararı alındı. İlimizde de çeşitli etkinlikle bu hafta boyunca kutlanmaktadır. Bugün Türkiye genelinde 81 ilde 81 Milyar adım yürüyüşü yapıldı. Buradaki amaç insanların çevreye karşı daha duyarlı, daha bilinçli, çevreyi hatırlatmak amaçlanmıştır. İlimizde de yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Katılan okulda öğrencilere çevre müfettişi haftası etkinliği düzenlenecek, çocuklarımıza çeşitli hediyeler takdim edilecektir.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol