Öne Çıkanlar GENEL elazığ haber haber  elazığ elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

98. Yılı İlk Günkü Coşku ve Gururla Kutluyoruz

29 Ekim 1923’te "Yaşasın cumhuriyet!" sesleri arasında alkışlarla ilan edilen cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de, 98. yıl coşkusu yaşanıyor.   Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Şahin Şerifoğulları ve  Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş  yayınladıkları mesajlarla vatandaşların  yaşadığı bayram coşkusuna  ortak oldular.    Büyük bir destanın, son halkası olan ve 98. Yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı , dolayısıyla yayımlanan mesajların detayları ise şu şekilde oldu;

“Cumhuriyet, Türk Milleti’ne Bırakılmış, En Büyük Miras Ve Vazgeçilmez Bir Değerdir”

Vali Toraman mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!’ ilkesiyle ilan ettiği cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış, en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Tarihin hiçbir döneminde, esarete ve dayatmalara boyun eğmeyen aziz milletimiz, istiklal ve istikbaline göz diken işgalcilere karşı, verdiği şanlı mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nı, benzersiz bir zaferle neticelendirmiş, tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

Bu aziz millet bugün geçmişinden aldığı güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürümüş, hainlerin üzerimizdeki kirli oyunlarını daima bertaraf etmiştir.

Biliyoruz ki, ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit, tek yürek ve tek millet olma vaktidir. Ecdadımızdan teslim alınan en büyük mirası ve vazgeçilmez değeri gençlerimize en iyi şekilde teslim etme vaktidir.

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve her vatandaşımızın refah ve huzur içinde yaşadığı bir Türkiye, hedefine ulaşmak gayesiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor; tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.”

“Cumhuriyetimizin 98. Yılını Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı  mesajında, şu ifadelere yer verdi;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, bütün yokluklara rağmen zaferle taçlandırdığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin 98. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizler, istikbalimizin simgesi olan cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak ve daha ileri noktalara taşımak için daima çalışacağız. Yoksulluklar içerisinde dahi tarihimizi şanla şerefle dolduran atalarımızın, bizlere ulaşılmasını hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine erişebilmek için azim ve kararlılıkla mücadele edip, vatanımızı ve milletimizi hak ettiği seviyelere taşıyacağız. ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek hürriyetine sahip çıkan ecdadımıza layık olabilmek için bizler de ilelebet bağımsızlık mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kurulmasına öncülük eden bütün kahramanlarımızı yâd ediyor Cumhuriyet Bayramı'mızı bir kez daha kutluyorum”

   “29 Ekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde Türk Milletinin Küllerinden Doğduğu Gündür”

   AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise mesajında 29 Ekim’in önemine vurgu yaparak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış bir millet olarak, cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü coşkuyla kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

      29 Ekim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milleti’nin ve devletinin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Kurulduğu günden bu yana, mücadele içinde olan Türkiye Cumhuriyeti yazdığı destanlarla Dünya’ya örnek olmayı başarmıştır. Son yıllarda devletimiz, aziz milletimizin desteğiyle  ülkemizde hayal edilemeyecek hizmetlerle ve yatırım hamleleriyle büyüyerek güçlenmiştir. Günümüzde her fırsatta ülkemize, ekonomimize ve istikrarımıza yönelik saldırılara boyun eğmeyen Cumhurbaşkanı’mız, Başkomutan’ımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın, belirlediği daha büyük ve daha güçlü Türkiye için 2023 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz.

     Çeşitli terör örgütlerinin saldırılarından, 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseleri, ülkemize yönelik kurulan tüm tuzakları ve oyunları Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik. Bu vesileyle; ülkemiz sınırları içinde ve dışında, vatanımızın huzuru, güveni ve istikrarı için hain terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimize ve şanlı ordumuza üstün başarılar diliyorum.

      Aziz milletimizin, cumhuriyetimizin ilanının 98’inci yıldönümünü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bir asırlık şanlı geçmişe sahip İstiklal Harbi’mizin, zafere ulaşmasında görev üstlenen kahramanlarımızı dua, rahmet ve saygıyla yad ediyorum.” dedi

 “Büyük Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ Dediği Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşayacaktır.”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; "Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve büyük fedakârlıklarla kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan, cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir. Nitekim; ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘en büyük eserim’ dediği,  cumhuriyet; geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur.

Bilim ve teknolojide, kültür, sanat ve sporda her geçen gün daha da ön plana çıkan, kalkınmışlık ve gelişmişlik göstergeleri sürekli yükselen; Büyük Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletimizin azim ve kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol