Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

AFET DEĞİL; ALTYAPI SORUNU

Son günlerde yaşanan kuvvetli yağışların hayatı felç etmesi şehrin altyapı sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Yılların problemi olan altyapı sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini savunan Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ yaptığı yazılı açıklamada; vatandaştan anlayış, sabır ve fedakarlık; Elazığ Belediyesi’nden de bir an önce altyapı çalışmalarına başlamalarını beklediklerini söyledi.

 

ALTYAPI SORUNU ŞEHİR MECLİSİNİN GÜNDEMİ OLDU

Kuruluşundan beri şehrin önemli problemlerini çözüm önerileri ile birlikte gündeme taşıyan Şehir Meclisi bu kez de son günlerde yaşanan etkili yağışlardan dolayı aksiyon aldı. Son iki günde yağan yağışların hayatı olumsuz etkilediğini ifade eden Şehir meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ yaptığı yazılı açıklamada yaşanılanların bir afet değil şehrin altyapı problemlerinden kaynaklanan olumsuzluklar olduğunu söyledi.

VATANDAŞ BU ÇALIŞMALARI DESTEKLEMELİ

Yıllardan beridir bu şehrin bir altyapı probleminin olduğunu savunan Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, bu sorunun bir an önce çözülmesi için Elazığ Belediyesinin acele hareket etmesi gerektiğini söylerken vatandaşın da bu çalışmalara destek olma adına sabır ve anlayışla fedakarlık göstermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

İHALE BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Elazığ'da kuvvetli yağıştan sonra yaşanan sel olayları, kent merkezinde birçok yeri sular altında bıraktı. Yaşananların ardından gözler uzun bir aradan sonra yetersiz kalan altyapıya çevrilirken, Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, Şehir Meclisi adına yazılı bir açıklama yaptı. Demirbağ açıklamasında; "Belediyemizce Altyapı ihalesi biran önce gerçekleştirilmeli yağmur suları deşarj şebekeleri döşenmeli, şehirde mevcut kapatılmış doğal akış ve tahliye koridorları aktif hale getirilmelidir." dedi.

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, doğa olayların afete dönüşmesindeki sebebin yanlış şehir düzenlemeleri olduğunu söyledi.

TAHLİYE KANALLARI YOK EDİLDİ

Doğal tahliye koridorları olan bütün derelerin doldurulup imara açıldığını söyleyen Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, "ilimizde meydana gelen yağışlar bir kez daha göstermiştir ki, insanoğlunun tabiatın doğal dengesi ile oynayarak oluşturduğu yaşam alanları tabiat olayları karşısında insanı korumasız ve çaresiz bırakmıştır. Doğal tahliye koridorları olan bütün derelerin doldurulup imara açıldığı, yeni yaşam alanlarına çevrildiği yerlerde yaşanan yağış felaketi sadece doldurulan dere ve etrafını değil şehrin tamamını tehdit ediyor." dedi

MEVCUT BELEDİYE YÖNETİMİNİN SUÇU DEĞİL

Yaşananların en büyük nedeninin alt yapı eksikliği olduğunu ifade eden Demirbağ, "Uzun yıllara dayanan doğal akış koridorları olan derelerin kapatılmasının bedelini elbette ki mevcut belediyemize yüklemiyoruz. Ancak son birkaç yıldır yaşanan yağmur felaketleri göstermiştir ki alt yapı sorununun bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Bir şehirde en önemli ve riskli hizmetlerin başında altyapı hizmetleri gelmektedir. Bu manada belediyemizin ivedilikle uygulayacağı altyapı yenileme sürecinde vatandaşlarımız da fedakarlık göstererek bu sürecin hızlı bir şekilde gerçekleşmesine destek olmalıdır. Aksi taktirde ileriki yıllarda artan nüfus ve yeni yapılaşma alanlarını da göz önüne aldığımızda daha büyük tehlikeler bizi beklemektedir." diye konuştu.

ALTYAPIYA GİRİLMEZSE İLERİDE BÜYÜK FELAKETLER OLABİLİR

Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, Ekolojik dengenin bozulması felaketleri beraberinde getirdiğini kaydederek, "Belediyemizce altyapı ihalesi biran önce gerçekleştirilmeli yağmur suları deşarj şebekeleri döşenmeli, şehirde mevcut kapatılmış doğal akış ve tahliye koridorları aktif hale getirilmelidir. Şehirleşmemizi gerçekleştirirken ekolojik dengeyi ve tabiatı dikkate almazsak, doğanın dengesini bozarak yeni yaşam alanları oluşturmaya devam edersek yaşanabilecek felaketleri tahmin etmek zor olmayacak.  Bugün can kaybı olmadan atlattığımız yağmur felaketi ileride daha büyük tehditler oluşturabilir." dedi.

FELAKETLERDEN DERS ÇIKARMALIYIZ

Felaketlerden ders çıkararak yaşam alanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Demirbağ, "Deprem felaketinde yakaladığımız şehrin yeniden imarı fırsatını kullanamayan Elazığ, umarım yağmur felaketlerinden sonra Altyapı surecini doğru yönetir. Şehri yönetenler yeni yaşam alanları oluştururken tabiatı ve doğal dengeyi de dikkate alırlarsa, felaketlerden ders çıkararak yaşam alanları oluştururlarsa can ve mal kayıpları yaşanmaz." Dedi.

ALTYAPI SORUNLARININ GİDERİLMESİ ELZEM

Daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalmamak için ivedilikle altyapı sorunlarının giderilmesinin elzem olduğunun altını çizen Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Vedat Demirbağ, "Elazığ'ımıza çok geçmiş olsun diyoruz."  Diyerek açıklamasını bitirdi.

Anahtar Kelimeler:
AFET DEĞİL ALTYAPI SORUNU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol