Öne Çıkanlar FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI

Bu haber kez okundu.

AH MİLLİ EĞİTİM AH!

Bu planlama hayata geçirilirse; Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Gazetecilik alanında ilk İletişim Meslek Lisesi olan Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yıkılacak yerine Milli Eğitim Hizmet Binası yapılacak. İletişim Lisesi de bir başka okulun bünyesinde eğitim vermeye devam edecek.

BİRAZ DA SİZ GÖÇEBE OLUN MANTIĞI

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü, yıllardan beridir sürdürdüğü göçebe hayatına bir eğitim kurumunu göçebeliğe mahkum ederek son verme kararı aldı. Milli Eğitim Müdürlüğüne yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre şehir medyasına ara elaman yetiştirmede önemli bir katkısı olan Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (İletişim Lisesi) yıkılıp yerine Milli Eğitim Hizmet Binası ile birlikte Öğretmenevi inşa edileceği iddia edildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğünün böyle bir tasarrufta bulunması iletişim lisesinde okuyan öğrenci velilerinin de tepki göstermesine neden oldu.

MANTIK DIŞI BİR PLANLAMA

Kendisine ait bir hizmet binası olmayan Milli Eğitim İl Müdürlüğü göçebelikten kurtulmak için bir formül buldu.

Bulunan formüle göre Zübeyde Hanım Caddesinde eğitim faaliyetini sürdüren Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İletişim Lisesi) yıkılacak boşalan arsaya Milli Eğitim Hizmet Binası ile birlikte bir de Öğretmenevi yapılacak.    

DUYANLARDA ŞOK ETKİSİ

Milli Eğitim İl Müdürlüğünün kendilerine ait bir hizmet binasına kavuşmak için aldığı bu karar başta Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin eğitim kadrosu olmak üzere duyan herkeste şok etkisi yarattı.

OKULUN EĞİTİM KADROSU DA ŞOK!

Milli Eğitim Müdürlüğünün aldığı bu karar Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (İletişim Lisesi) eğitim kadrosuna önceki gün zoom üzerinden yapılan toplantıyla bildirildi. Kararı öğrenen eğitim kadrosu toplantıda şaşkınlıklarını gizleyemedi.

MERKEZ DIŞINDA BİR YERE TAŞINMA

Milli Eğitim Müdürlüğüne yakın kaynaklardan aldığımız bilgiler ise böyle bir planlamanın olduğunu doğruladı.

Doğrulanan bilgilere göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Gazetecilik alanında ilk İletişim Meslek Lisesi olan bu okul yıkılıp yerine Milli Eğitim Hizmet Binası ile birlikte Öğretmenevi yapılacak.

Yıkılan İletişim Lisesi ise Hilalkent veya Ataşehir’de eğitim faaliyetinde bulunan bir okulun bünyesinde eğitim vermeye devam edecek.

Bu iki mahaldeki okullarda sıkıntı çıkması halinde ise Spor ve Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi bünyesine dahil edilecek.

MAYIS 2022’DE TAHSİS KARARI

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (İletişim Lisesi) yıkıldıktan sonra nerede eğitime devam edeceği konusunda kararsızlık devam etse de bu okulun en geç 2022 yılının Mayıs ayında yıkılacağı ve arsanın Milli Eğitime tahsis edileceği kesinlik kazanmış durumda.

KABUL EDİLİR BİR PLANLAMA DEĞİL

Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu bu planlama kararı eğitim camiasında da şok etkisi yarattı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz birçok eğitim temsilcisi Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (İletişim Lisesi) önemine değinerek tepkilerini şu şekilde dile getirdi; “İletişim Lisesi Elazığ’da değeri yüksek okullarımızdan biridir.

Bünyesinde bulunan Gazetecilik, Radyo ve Televizyonculuk ile birlikte Halkla İlişkiler bölümü vesilesiyle şehir medyasına da ara elaman yetiştiren önemli meslek liselerimizden biridir. Mezunlarının kolay iş bulduğu Türkiye’de ulusal televizyonlara da birçok elaman kazandırmış okuldur. Böylesine önemli bir okulun yıkılarak yerine Milli Eğitim Hizmet Binası inşa edilmesi ve bu okulun şehir merkezine uzak bir okulun bünyesinde eğitim vermesinin sağlanması kabul edilir bir planlama değildir.

KOCA: BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ

Konuyla ilgili konuştuğumuz medya temsilcilerinden Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca da düşünülen planlamanın yanlış olduğunu savunarak şunları kaydetti:

Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası içen son 10 yıl içerisinde üç ayrı binaya sadece onarım için milyonlarca lira para harcamış devlet bütçesinden harcamalarda bulunduğu iki bina ise ne yazık ki yıkılmıştır.

Dolayısıyla düşünülmeden yapılan bu planlama ve harcamalarla devlet bütçesi boşa heba edilmiş neticede Milli Eğitim Hizmet Binası için bir okulun öğrenci pansiyonu yeniden tadil edilerek orada hizmet vermeye başlanmıştır.

Alınan bu son kararla dünya kadar masrafların yapıldığı bu yerleşkeden de çıkılacak ve yine dünya kadar masraf yapılarak hem bir okul yok edilecek hem de yeni bir hizmet binası yapılacaktır.

“ŞEHİR MAARİFİNE İHANET”

81 Vilayetin içerisinde hizmet binası olmayan tek il olmamız hasebiyle bir çok kez eleştirdiğimiz olmuştur. Milli Eğitim Hizmet Binasının yapılması elzemdir.

Ancak bir hizmet binası yapayım derken önemli bir eğitim kurumunu yıkmak hem şehrin maarifine hem de devlet bütçesine ihanettir.

Böyle bir karardan hemen vazgeçilmeli hizmet binası yapılacaksa; ki yapılmalıdır, bir başka formül bulunmalıdır.

“TAŞINIRSA ÖĞRENCİ KAYBI YAŞANIR”

Okulların yıkılıp yerine hizmet binasının inşa edilmesi asla ve asla düşünülemez.

Hele hele biz medya gruplarına ara elaman yetiştiren bir lisenin yıkılıp başka okulların bünyesinde eğitim vermeye mahkum edilmesiyle öğrenci kaybının yaşanmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.

OKUL YOKSA HİZMET BİNASI NEYE YARAR

Milli Eğitim Müdürlüğünün ana hedef ve gayesi yeni yeni okullar yapmak, okul sayılarını çoğaltmaktır.

Okullar olmadan Milli Eğitim Hizmet Binasının olması bir anlam ifade etmez.

Anahtar Kelimeler:
AH MİLLİ EĞİTİM AH!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol