Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

AKSUOĞLU; " TARIM DEKLARASYONUNUN TAKİPÇİSİYİZ"

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, tarımsal faaliyetleri ileriye taşımak için hazırlanan tarımsal alanlarla ilgili 13 maddelik deklarasyon hakkında bilgi verdi.

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Kent konseyi ve Şehir meclisi Elazığ’ın tarım alanları ile ilgili bir bildiri yayınladı. Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu ve Çiftçider başkanı Ergün Aslan’da tarım deklarasyonun süreci hakkında bilgi verdi.

Tarımın önemine değinen STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, konun takipçisi olacaklarını söyleyerek; ““Paydaş derneklerimiz ve platformlarımız olarak Kent Konseyi ve şehir meclisiyle beraber bir çalışma neticesinde tarım deklarasyonu yayınlamıştık. Bugün ki söyleşide de yayınladığımız tarım deklarasyonunu hangi aşamada nerede olduğunu, hangi paydaşlarımızla hangi işleri yapacağımızı, hangi kurumlarla görüşeceğimizi, bakanlık nezdinde hangi çalışmaları yapacağımızla ilgili bir planlama çalışmamız oldu. Biz yayınladığımız bu tarım deklarasyonunun takipçisiyiz. Çünkü tarım çok önemli bir konu. Dünya hızlıca yatay bir kıtlığa doğru giderken, bir su sıkıntısına doğru giderken bizim için stratejik konu ve milli güvenlik konusu haline gelmiş olan bu tarım konusunu muhakkak ki gündemde tutmayı ve bununla ilgili yapılabilecek ne varsa yapma noktasında irademizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiftçider Başkanı Ergün Aslan’da amaçlarının Elazığ ve bölgeye katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol