Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

Araştırma Komisyonu Üyeleri Elazığ’da

Komisyon üyeleri ilk olarak ziyaretlerine Elazığ Valiliği ile başladı. Heyet, Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından karşılandı. Araştırma komisyonu üyeleri Elazığ Valiliği’nde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile  kurum müdürleri ve birim sorumlularından brifing aldılar.

Heyet ziyaretlerine Elazığ Belediyesi ile devam edecek, araştırma komisyonu üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan bilgi alacaklar.

Deprem Komisyonu’nun  valilik ziyaretinde  Elazığ Valiliği toplantı salonunda kurum müdürleri tarafından yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı. Sunumlar öncesinde açıklamada bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “ Deprem komisyon üyelerimiz bugün itibariyle ilimizde misafir olacaklar. Depremin ardından TOKİ belirlenen alanlarda 21 bin konutun inşasına hızlı bir şekilde başladı.  Depremin üstünden geçen bir yılın ardından 13 bin konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi.” dedi.

Komisyon Başkanı Uncuoğlu Muhtarlarla Görüşeceklerini Açıkladı

Vali Yırık’ ın ardından değerlendirmelerde bulunan Deprem Komisyonu Başkanı Sakarya AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Uncuoğlu deprem komisyonun Elazığ ziyareti sırasında kendilerine yer verilmediği için tepkilerini dile getiren muhtarlar ile ilgili olarak da açıklamada bulundu. Uncuoğlu muhtarlarla görüşeceklerini kaydetti. Uncuoğlu, “ Sözlerime 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet tedavileri devam eden yaralılarımıza şifalar dileyerek başlamak istiyorum. 

Cenabı Allah tekrarını nasip etmesin.  Bu depremden gerekli dersleri çıkarmamızı da bize nasip etmesini diliyorum.  Deprem Araştırma Komisyonumuz bugüne kadar gerçekleştirdiği on yedi toplantı ile 97 akademisyen, birçok STK ve bakanlıklara bağlı kuruluşların temsilcilerini dinledik.  Yaklaşık 117 saatlik bir çalışma ile elde ettiğimiz rapor ile ülke genelinde depremden kaynaklanan zararları önlemeye yönelik çok kapsamlı olarak yürüttüğümüz çalışmalara devam ediyoruz.

 Deprem geçirmiş olan İzmir ve Elazığ’ı ziyaret ederek sahada yapılan çalışmaları görelim istedik.  Kurumlarımızın depreme yönelik çalışmalarını, görüşlerini ve önerilerini bize katkı sağlayacak bir şekilde öğreneceğiz. Bu faaliyetlerin çok verimli olacağına inanıyoruz. Deprem konutlarının devam ettiği mahallelerimizi ziyaret edeceğiz. Mahallelerinde konut inşaatları devam eden muhtarlarımız ziyaret edeceğiz. Hak sahibi olan ve konutlarına yerleşen vatandaşlarımızı konutlarında ziyaret edeceğiz. İnşaat alanlarında yapılan çalışmaları da yerinde gözlemleme fırsatı bulacağız.  Biz komisyonumuzun kurulduğu ilk günden bu yana sadece kurum ve kuruluşlardan değil, vatandaşlarımızdan da görüş ve önerilerini almak için gayret gösteriyoruz.  deprem@ tbmm. gov. tr  e- meil adresinden bize ulaşan görüş ve öneriler ile katkı sağlayacak yaklaşımları ortaya koymaya gayret ediyoruz. 

Bu kapsamda hem sahada çalışma yürüten kurumlarımızın hem de muhtarların görüşlerini alarak verimli bir çalışma ziyareti gerçekleştirmek istiyoruz. “diyerek açıklamalarını sonlandırdı

 

Elazığ Ziyaretine Komisyon Üyesi 13 Milletvekili Katılıyor

22 Milletvekilinden oluşan Deprem Komisyonu’nu Elazığ’daki  çalışmalarını 13 üyesi ile yürütecek. Komisyonun Elazığ’da yürüttüğü çalışmalara katılan 11 isim ise şu şekilde;

Recep Uncuoğlu Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili

İlyas Şeker  Komisyon Başkan Vekili  Kocaeli Milletvekili

Selahattin Minsolmaz Komisyon Sözcüsü  Kırklareli Milletvekili

 Lütfü Kaşıkçı  Hatay Milletvekili

Müzeyyen Şevkin Adana Milletvekili

Cemal Çetin İstanbul Milletvekili

Mustafa Demir İstanbul Milletvekili

Abdullah Güler İstanbul Milletvekili

Ali Kenanoğlu İstanbul Milletvekili

Gökhan Zeybek İstanbul Milletvekili

Necip Nasır İzmir Milletvekili

Kamil Okyay Sındır İzmir Milletvekili

Ahmet Çakır Malatya Milletvekili


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol