Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Badem Şekeri Hasreti Bitti

Elazığ’a has lezzetlerden olan ve  genellikle Ramazan Ayı’nda yapılan badem şekeri bir yıllık hasretin ardından Elazığlılar ile buluştu. Yapımı çok ciddi özen isteyen badem şekerinin en özel yanı ise  yapımında kullanılan bütün malzemelerin Elazığ’a has olması… 

Elazığ’a has  şeker ve bademin lezzete dönüşüm sürecini  gazetemize özel olarak açıklayan Abdulkadir Örsel  işin sırrının yerli ürünlerin kullanılmasında olduğunu ifade etti.

“Badem Şekeri Ciddi Bir Emeğin Ürünüdür”

Badem şekerinin yapım süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan badem şekeri Ustası Abdulkadir Örsel badem şekerinin hazırlanmasında çok ciddi bir emek verildiğini kaydetti.

Örsel, “Elazığ’a has badem şekeri diğer illerimizdeki şekerlerden çok farklıdır. Bizim şekerimiz tamamen doğal ürünler kullanılarak hazırlanmaktadır.

Ayrıca badem ve şeker Elazığ’ın yerli ürünleridir. Yapım süreci çok meşakkatli olan bu lezzetimizi diğer bir özelliği ise koruyucu içermediği için erken bozulmasıdır.

Bu nedenle Elazığ’da badem şekerleri günlük olarak üretilmekte ve yine günlük olarak tüketilmektedir.

Badem şekeri yapım süreci Elazığ’ın yerli badem bademlerinin yüksek sıcaklıktaki çerez fırınında kavurulmasıyla başlamaktadır.

Kavrulan bademler sadece Elazığ şekeri ile hazırlamış olduğumuz şıra ile buluşarak lezzet yolculuğuna devam etmekte bir sürede şeker kazanında gerekli işlemlere tabi tutulduktan sonra hemşerilerimizi damaklarını şenlendirmektedir. 

Ciddi emek harcayarak meydana getirdiğimiz bu ürünün kilosunu 45 liradan satıyoruz.

Buradan sizin aracılığınız ile hemşerilerimize bir tüyo da vermek istiyorum.

Hemşerilerimiz iyi bir badem şekeri tüketmek istiyorlarsa bademde şekerinin inceliğine dikkat etsinler. Şeker ne kadar ince olursa lezzet o kadar yoğun olacaktır.

Bu vesileyle bütün İslam aleminin Ramazan’ının kutlu olmasını ve şu virüs lanetinin bir an önce üstümüzden kalkmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Badem Şekeri Hasreti Bitti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol