Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Balıbey İstiklal Marşı’nın Önemine Dikkat Çekti

Kütüphane, Arşiv ve Müze Yöneticileri Kongresi ve Fuarına internet ortamında katılan TBMM Kütüphane ve Arşiv Başkanlığı Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Ahmet Balıbey Kültürel Mirasın Korunmasında işbirliği, koordinasyon ve entegrasyonun önemini vurguladı. 

Balıbey,” Geçmiş geleceğin aynasıdır.

Geçmişteki belgelerin korunup yarına aktarılmasının önemini bilmemiz bunun Yanında bu belgeleri kurumlar arasında kullanmanın önemlidir. ”dedi

“Dikkatle Okunduğunda Türklerin Anadolu Topraklarındaki Bin Yıllık Serencamı Adeta Bir Film Şeridi Gibi İnsanın Gözlerinin Önüne Serilmektedir”

Fırat Üniversitesi ve Baskil MYO işbirliği ile düzenlenen İstiklal Marşının Kabulünü 100.Yılında Milli Mutabakat Metnimiz İstiklal Marşı ve Akif konulu seminere  katıldı. Balıbey İstiklal Marşı’nın Milli Mutabakat metnimiz, bağımsızlık bildirgesi ve bağımsızlık haykırışı olduğunu ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ifadesiyle yastığımızın altında olması gereken kitabın Safahat olduğunu dile getirdi  İstiklal Marşı’nın  birlik ve beraberliğimizin garantisi olduğunu ifade eden  Balıbey, “Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle ciğerinden kalemine kamışla kan çekiştir  Marş dikkatle okunduğunda Türklerin Anadolu topraklarındaki bin yıllık serencamı adeta bir film şeridi gibi insanın gözlerinin önüne serilmektedir” ifadelerini kullandı.

“İstiklal Marşı  Çanakkale’de Kazanılan Ruhun Dizelere Döküldüğü Müstesna Bir Marştır”

 Almanya’dan   yayın yapan İlhan Kılıç’ın hazırladığı Haberin Saati programına da konuk olan Balıbey, İstiklal Marşı Akif ve Gençlik konularında açıklamalarda bulundu.  Balıbey İstiklal Marşı’nın Çanakkale’de kazanılan ruhun dizelere döküldüğü müstesna bir marş olduğunu söyledi. Balıbey İstiklal Marşı’nın her dizesinin Mustafa Kemal Atatürk’ün gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ancak en beğendiği satırların ;

“Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet

Hakkıdır , Hakka’a tapan milletimin İstiklal.

Çünkü hürriyet ve istiklal aşkını doruk noktaya çıkaran ruhun bu mısralarda gizli olduğunu, bütün yar ve ağyar anlamalıdır ki ,Türkün hürriyetine dokunulamaz der. “ ifadelerini kullandı

“Bu Millet Attan İnince Bir Yunus Bir Mevlana Bir Hacı Bektaşi Veli Ata Binince Bir Fatih Bir Yavuz Bir Mustafa Kemal Atatürk Olur”

Balıbey,”Gençleri Akif’i ve İstiklal Marşını öyle özümsemiş ki asım nesli diyorum ya nesilmiş gerçekten, işte çiğnetmedi vatanını çiğnetmeyecek…  Dik duruşlu tavrını 15 Temmuzda gösterdi. Şehit Fethi Sekin’ de ki ruh işte bu ruhun varlığının kanıtıdır. Bizler millet olarak şunu en İyi şekilde tarih boyunca uygulamışız; bu millet attan inince bir Yunus bir Mevlana bir Hacı Bektaşi Veli ata binince bir Fatih bir Yavuz bir Mustafa Kemal Atatürk olur.

Pandemi sürecince bir araya gelemeyen toplulukları teknoloji sayesinde bir araya getirmek son derece önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerle sık sık bir araya gelmek onlara geçmişi hatırlatmak onları geleceğe hazırlamak çok önem arz eden bir durumdur benzeri çalışmaları artırmak önemlidir. Bu vesile ile yarınımızın teminatı olan İstiklal Marşı’nın birlik ve beraberliğimizi daim etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol