Öne Çıkanlar STK Temsilcileri Bakan Soylu İle Görüştü DUA BEKLİYOR İFLASIN EŞİĞİNDE Defterdarlık Binası Hizmete Açılıyor yıkım

Bu haber kez okundu.

“BARAJ PUANI KALDIRILMASI CİDDİ SORUNLARA YOL AÇACAKTIR”

Yükseköğretim Kurulu, üniversiteye girişte baraj puanın kaldırıldığını duyurdu. Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak.

Kararı değerlendiren eğitimci Veli Aksu, gelişmekte olan ülkeler için eğitimin önemli olduğuna dikkat çekerek; “Nitelikli insan yetiştirmek gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir unsurdur. Bunu yetiştirmenin yolu ise iyi planlanmış eğitim ve öğretim sistemidir. Nitelikli insan yetiştirme konusunda ciddi problemlerimiz var. Bunun neticesinde de orta öğretimde bakıldığında 2001 yılı içerisinde her 2 öğrenciden 1’i takdir ya da teşekkür almış ancak 2021 yılı üniversite sınavında yaklaşık 1 milyon öğrenci baraj altında kalmış. Matematikten 217 bin Fenden ise 312 bin öğrenci sıfır net yapmış yaklaşık 530 bin civarında öğrencimiz sıfır net yapmış.”dedi.

Ortaöğretim kurumlarında nitelikli eğitimin verilmediğini söyleyen Aksu, Eğitim krizinin ekonomik krizden daha sonra geldiğini ifade etti.

Aksu; “orta öğretim kurumlarında nitelikli bir eğitim verilememektedir. Bunun nedenleri araştırılmaksızın bu kadar akademik başarısı düşük öğrenciler nasıl mezun edildi. önce bunun sorgulanması lazım. Bununla da kalınmadı bu defa bu barajlar kaldırılarak akademik başarısı son derece düşük öğrenciler üniversiteye yerleşmiş olacak. Peki ülkemizde şu pencereden bakmak lazım, üniversite mezunlarına gerçekten çok ihtiyaç var mı? Türkiye’de %27 oranında üniversite öğrencilerinin boşta olduğunu görüyoruz. En çok işsizlik öğrenci üniversite mezunları arasında. Biz öğrencilerin akademik başarılarını tamamen yok edip bu şekilde yüzbinlerce üniversiteli mezun eden bir toplum haline gelmekteyiz. Bizim ülkemizde ciddi olan kriz eğitim krizidir. Nitelikli öğrenci yetiştirdiğimiz zaman ülkede yolunda gitmeyen hiçbir şey olmaz."diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol