Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN DEMİR’DEN ELAZIĞ ÇIKARTMASI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Elazığ temasları kapsamında, Elazığ Valiliği’ni ziyaret ederek,  Fırat Üniversitesi Teknokent’te düzenlenen tanıtım toplantısında savunma firmaları ile bir araya geldi.

Demir’e temasları sırasında Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayi Başkanlığına bağlı şirketlerin genel müdürleri de eşlik ettiler.  

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere, Elazığ’a gelen hemşerimiz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in ilk durağı Elazığ Valiliği oldu.

Elazığ Valiliği’nin ardından Fırat Üniversitesi Teknokent’e geçen Demir teknokentte  savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile bir araya geldi. Teknokentteki programda firmalar hazırlamış oldukları  klipler ile kendilerini tanıttılar.

İnşallah Bu Ziyaretleri İle Elazığ’ımız Önemli Kazanımlara Sahip Olacaktır.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in ziyareti ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede,   “Başkanımız hem Elazığlı olması hem de milletine sahip çıkmak maksadıyla Elazığ’a teşrif ettiler. 

Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. 

Deprem  döneminde yaptığı çalışmalar ve ilimize yaptıkları katkılar dolayısıyla ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. 

Sayın bakan yardımcımızın ve sayın başkanımızın  hemşerimiz olması dolayısıyla samimi bir şekilde Elazığ’a yaptıkları hizmetlere teşekkür ediyorum. 

İnşallah bu ziyaretleri ile Elazığ’ımız önemli kazanımlara sahip olacaktır.”dedi

“Baba Ocağı Elazığ’ımızda Bulunmaktan Duyduğum Mutluluğu Belirtmek İstiyorum”

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise Elazığ Valiliği’ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “"Öncelikle baba ocağı Elazığ’ımızda bulunmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Sayın Milli Savunma Bakan Yardımcımız ile beraber, hemşerimizle beraber buradayız.

Elazığ bir baba ocağı ziyareti yanında zaman zaman bulunduğumuz konum itibariyle Elazığ’ımızda neler yapabiliriz, Elazığ’ımızın kalkınması için sanayi alanında özellikle neler yapılabilir diye çeşitli istişarelerimiz zaman zaman oluyor.

Bugün de özellikle ülkemizde giderek göz dolduran, öne çıkan savunma sanayii sistemi ile ilgili temaslarda bulunmak ve yine savunma sanayimizin çok değerli şirketleri, onların genel müdürleri ile beraber sahada olmak, birebir temasta bulunmak, neler yapılabileceğini istişare etmek, inşallah da bu istişare neticesinde ilimize ve ülkemize önemli katkılarda bulunması muhtemel projeler, iş alanları, işbirlikleri açmak üzere istişarede bulunmak, bir yol haritası çizmek istiyoruz.

Bunun geleceğe yönelik önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.

Geçmişte benzeri teşebbüslerimizde ufak da olsa bazı adımlar atabildik.

Ama bu sefer daha umutluyuz. İnşallah savunma sanayii alanı başta olmak üzere sanayinin diğer alanlarında yetkinlik oluşturmak, sayın ticaret ve sanayi odası başkanımız ve ilgili kuruluşların da desteği ile burada bir varlık göstermek, üniversitemiz, araştırma kuruluşlarımız, sanayicilerimizle beraber ülkemize ve ilimize katkıda bulunmak ve ülkemizin bu teknoloji yolculuğunda pay sahibi olabilmek, bu gurura ortak olabilmek önemli...

Buna vesile olabilirsek ne mutlu diyorum.

Bugün bizi kabul eden sayın valimize, beraberimizdeki heyetimizdeki genel müdürlerimize, sayın bakan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. bize eşlik ettiler.

Böylece irademizin ne kadar güçlü olduğuyla ilgili bu da bir vesile oldu.

İnşallah bu ziyaret sonrasında devamında adımları takip edip başarılı sonuçlar alırız ve meyvelerini görürüz." İfadelerini kullandı

“Artık Kaybedecek Zamanımız Yok”

Demir,  Fırat Üniversitesi Teknokent’ te,  firmaların yaptığı sunumların ardından yaptığı açıklamada ise, “ Amacımız teknoloji ve yenilik kapasitemizi yükselterek, ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesinde bir üst ligde olmasını ve  çeşitli çevreler ile engelleri aşarak hedefe ulaşmayı sağlamaktır. 

Savunma sanayisi yani ülkemizin  güvenliğini ilgilendiren konularda mesafe alırken  ayrılmaz bir parçası olan sanayi ve teknoloji derinliği, istihdam kapasitesi, katma değeri yüksek olan ürünlere yönelik çalışmalar bunun ayrılmaz bir parçasıdır. 

Savunma sanayi olarak özelikle son dönemlerde ar-ge ve teknoloji yatırımlarına ayrılan kaynağı hatır sayılır ölçüde arttırdık.

Bu karalılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Proje sayımız oldukça yüksek rakamlara ulaştı. 

Bugün yedi yüz elinin üstünde projemiz var.

Bu projelerimizin yarısından fazlasını son 5 yıl içinde başlattık.

Sektör olarak yaptığımız ar-ge çalışmalarının en büyük gayelerinden biri de verimliliğimizi arttırmaktır. 

Savunma sanayi önemli kaynaklar isteyen ve bağlı bir sektördür. 

Ülkemizin kıt kaynaklarını kullanırken en verimli , en etkin ve katma değeri en yüksek şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

 Gücünü kullanamayan milletler ayakta duramazlar. 

Özellikle de milli gücü yüksek olmak, Ele güne muhtaç olmamak çok önemli ki; son zamanlarda  bu muhtaçlık durumda olsaydık milli çıkarlarımız adına yaptığımız  girişimlerin hiç birini yapamazdık. 

Milli gücü oluşturan en önemli unsur insandır.

İnsan kaynağı ülke olarak şanslı olduğumuz bir konudur. 

Bu insanlarımızı yetkinlikle donatmak çok önemlidir.

Bugün çatısı altında bulunduğumuz üniversitemiz ve teknokentimiz bu nokta katma değer beklediğimiz kuruluşlardır. 

Savunma Sanayi Başkanlığı olarak bir dizi çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. 

Savunma Sanayi Akademisi, Vizyoner Genç, Meslek Liseleri Öğretmen ve Öğrenci Yetiştirme Programlarıyla  bu tür çalışmaları devam ettiriyoruz. 

Olumlu sonuçlar aldığımızı belirtmek istiyorum. Bu noktada farkındalığın arttırılması çok önemli…

Başkanlık olarak ülkemizin askeri ve sivil teknolojilerde genişleyecek  daha ileri hamleler yapabilmesi için  bizim 2017 yılından beri  insansız ve otonom araç yarışmaları düzenlediğimizi belirtmek isterim.  Bu yarışmalarda sizleri de etkin olarak görmek bizleri mutlu edecektir.  Teknofest’in en önemli destekçilerinden biri başkanlığımız ve başkanlığımızın savunma sanayi şirketleridir.  

Gençlerimizin çeşitli alanlardaki kabiliyetlerini ve fikirlerini bu yarışmalar sayesinde görüyoruz.  Çalışmalarımızdaki amacımız insan verimliliğini en üst düzeye çıkartmak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  işaret ettiği küresel güç Türkiye vizyonu doğrultusunda  teknoloji hamlesine katkı verecek, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmektir.

Türk savunma Sanayi gelmiş olduğu noktada,  savunma sanayi alanında çok ciddi çalışmalar yapmakta ve sonuçlar almaktadır. 

Bu çalışmaları yaparken geleceğin teknolojilerini ıskalamamak adına da önemli faaliyetler yapmak gerekiyor.

Bugün  içten yanmalı motorlar geliştirirken, gaz tribünlü motorlar geliştirmeye çalışırken, gelecekte oluşacak motor ve güç sistemi teknolojilerini kaçırmamak gerekiyor.  

Artık bir ülkenin güvenliği sadece silahlı kuvvetlerinin gücü ile değil,  tüm sistemleri ile güvenlik kavramı içerisinde yer almak zorundadır.

Bunların  hepsinin bir biriyle bağlantılı olarak düşünülmesi ve ele alınması gerekiyor. 

Artık kaybedecek zamanımız yok. 

Sektör olarak dünyanın en önemli savunma şirketleri arasında  bir dizi şirketimiz olmasına önem veriyoruz.

Şu anda  ilk 100’de 7 firmamız varken,  bu firmalarımızın ihracat imkanlarının arttırılması, savunma sanayi alanında ülkemizin en önde gelen  ülkelerden biri olmasını amaçlıyoruz.  

Bu amaç doğrultusunda sizlerle el ele çalışmamız çok önemli…

Bu noktada sürekli iletişimde kalmak , amaçlarımızı iyi anlamak ve buna yönelik bir yol haritası ile adım adım yürümek gerekiyor. “dedi.

Demir’in açıklamalarının ardından programa katılan isimlere plaket takdimi yapıldı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol