Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN TORAMAN’DAN İKİNCİ ZAM SİNYALİ

 Elazığ’da minibüs taşıma ücretlerine zam yapıldı. Gelen zam ile birlikte yolcu taşıma ücretleri; tam 3 lira öğrenci 2,5 lira oldu.  Yapmış oldukları  50 kuruşluk zam ile ilgili olarak, değerlendirmelerde bulunan Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman,  akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Toraman, akaryakıt fiyatlarındaki artışın devam etmesi halinde, yolcu taşıma ücretlerine  zam yapmak zorunda kalacaklarını belirtti.

“Tekrar Bir Zam Yapmayı Düşünüyoruz”

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, zam kararını  5. Ayda aldıklarını ancak uygulama noktasında belediyeyi beklediklerini kaydetti. Toraman dayanacak güçlerinin kalmadığını vurgulayarak almış oldukları kararı uyguladıklarını İfade etti. Toraman, “ Uygulamaya başladığımız ücretler ile ilgili fiyat tarifesi kararını, 31 Mayıs 2021 tarihinde almıştık.  Fiyatların uygulanması için, belediyeyi bekledik. Belediye otobüsleri ile aynı anda uygulayalım istedik. Ancak, bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı.  Tarife ile ilgili karar aldığımız dönemdeki benzinin fiyatı ile, şimdiki benzin fiyatları arasında dağlar kadar fark var.  Benzinin litre fiyatı 10 liraya dayandı. Her gün zam geliyor. Bakın, bu akşam da bir zam beklentisi var. Akaryakıttaki zam furyası devam ederse, tekrar bir zam yapmayı düşünüyoruz. Bugün yaptığımız güncelleme inanın ki; zam değil.  Yaptığımız güncelleme giderlerimizi bile karşılamıyor.”  dedi

“O Gün Verilen Fiyatlarla Bugün Öğrenci Taşınması İmkansızdır”

Öğrenci servisi ve taksi ücretlerinde de düzenleme yapacaklarını ifade eden Toraman, servisçilerin dönem başında anlaştıkları fiyatlar  ile öğrenci taşımasının, akaryakıta gelen zamlarla,  imkansız hale geldiğini kaydetti. Toraman, “ Önümüzdeki günlerde, öğrenci servisleri ve taksi ücretleri ile  ilgili de fiyat düzenlemesi yapacağız. Servisler, Milli Eğitim Müdürlüğü  ile  yakıt 6,40 iken ihale yapmış, bugün yakıtın durumu ortadadır.  O gün verilen fiyatlarla bugün öğrenci taşınması imkansızdır.  Taşıma ücretine yapılan zam sonrasında, vatandaşlarımızın verdiği tepkilere anlam veremiyorum. Allah aşkına; bu şehirde sadece yolcu taşıma ücretlerine mi zam yapıldı? Bu şehirde, sıvı yağdan tutun, şekere ve una kadar zam yapıldı.  Kısacası, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. Yakıta zam yapıldığı sürece, bizde ücretlerimize zam yapmak zorundayız. Çünkü gelen zamlara katlanacak noktada değiliz.” ifadelerini kullandı.  

“Akaryakıtta Kriz Yaşanacağı Yönünde Birçok Söylenti Var”

Akaryakıtta yaşanması beklenen, kriz tablosuna ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Toraman şu ifadeleri kullandı; “Ülke genelinde akaryakıtta kriz yaşanacağı yönünde birçok söylenti var. İnşallah ülkemiz böyle sıkıntı ile karşı karşıya kalmaz.  Ancak;  bizim yılbaşında olur diye tahmin ettiğimiz akar yakıt fiyatları ,bugün o noktaya ulaştı.  Şuanda yakıt fiyatları 10 liraya dayandı. Bu nedenle bizlerde zaruri olarak bu zamları fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık.”  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol