Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Başkan Uslu: “Hem Yerli Üretim Yapıyoruz, Hem Belediyemize Gelir Sağlıyoruz”

Göreve geldiği ilk günden beri üretken belediyecilik anlayışı ile hareket eden Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, belediyeye ait arazilerde yerli üretim için ekime devam ediyor.

Belediyeye ait 600 dönüm üzerinde 18 ton arpa, 100 dönüm üzerin de ise 3 ton buğday ekimi yaptıklarını ifade eden Başkan Ali Uslu, belediyenin kendi ekibi ile çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Uslu, geçen yıl ekilen ürünlerden elde edilen 70 bin liranın belediye kasasına girdiğini de anımsatarak, “Geçen sene toplamda 600 dönümlük arazimizsin 404 dönümü sürüme elverişli ve hasat kaldırdık.

Bunun geliri 70 bin lira olarak belediye kasamıza girdi. Bu sene 18 bin ton arpa tohumu, 13 ton da buğday tohumu aldık. Toplam 700 dönüm civarında ekim yaptık.

Bu ekimi belediye personelimiz, kalifiye personel çiftçiliği, çocukluğundan bu güne kadar çiftçilikle yoğrulmuş işin uzmanı Hasan Koçoğlu arkadaşımız ekibi tarafından yapıldı. İlçe belediyemizde zabıtamızdan kurum müdürlerimize kadar herkes çiftçilikle haşır neşir olduğundan bizimde belediyemizin arazileri tarıma elverişli olduğundan biz bu yola devam edeceğiz” dedi.

USLU: BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE TARIMA ODAKLANACAĞIZ

Belediyeye ait arazilerde ıslah çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Başkan Uslu, “Tarlada izimiz olduğu için aksaklığı görüyoruz. İnşallah seneye bu alandaki 252 dönümlük bir arazi burası. Buranın 150 dönümünü kullanabiliyoruz içindeki taştan çalıdan dolayı. Bal yetişen aluş ağaçlarının bakımsızlığından bu şekilde. Bundan sonraki süreçte tarıma odaklanacağız.

BERTAR diye şirketimizi kurduk. Ağın Belediyesi tarım, turizm, hayvancılık, gıda, ticaret şirketi. Bütün bu mahsullerimizin ekimini, mahsulünü, satışını şirketlerin üzerinden devam ediyoruz. Bundan sonrada devam edecek. Bize destek olan bakan yardımcımız Hadi Tunç beyden Allah razı olsun. Bakanlarımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, özellikle üretken belediyecilik anlayışını şiar edinen Dr. Devlet Bahçeliden Allah razı olsun” diye kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol