Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

BEKLENTİ 3 BİN TL

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. İlk toplantısını 4 Aralıkta gerçekleştiren asgari ücret tespit komisyonu, ikinci toplantısını 15 Aralıkta gerçekleştirecek. Deprem ve pandemi sürecinin etkileri ile ekonomik olarak zor dönemden geçen Elazığlı vatandaşlar, hayat pahalılığının arttığını geçinmek de zorluk yaşadıklarını belirterek, asgari ücretin 3 Bin TL altında olmaması gerektiğini vurguladı.

24 Ocak depremi ve sonrasında yaşanan pandemi süreci etkisi ile ekonomik olarak zorlu  bir süreçten geçen Elazığlı vatandaşlara asgari ücret beklentilerini sorduk. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar bu yılki ücretin en az 3 bin TL olması gerektiğini vurguladılar.

Vatandaşların görüşleri şöyle;

 
Ahmet Yeşiltepe (23) işçi :

Bu fiyatlar insanlara yeter mi hiç? Sendikalar isterse daha yüksek bir fiyatla bile masaya oturabilir. Bence asgari ücret 3 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında olmalı. Çünkü bu asgari ücret ben bekar olmama rağmen yetmiyor. Çoluk çocuğu olan bir insana nasıl yetsin? Bir peynir kaç para şimdi kaç para? Yiyecek içeceğe yüzde 100 zam verenler neden asgari ücrete veremiyor?

Yılmaz Aksakal (32) İşçi:

"Her şeye zam geldi. Mevcut asgari ücret eridi. kira, yakıt,doğalgaz ödemeleri derken elde avuçta bir şey kalmıyor. Artık geçinemiyoruz. Bu sene asgari ücretin en az 3.500 TL olması gerekiyor. Yetkilerimizin bizi düşünmesini, beklentilerimizi karşılamasını istiyoruz."

Mustafa Boz (26) İşçi

"Hayat pahalı. Şu anki asgari ücret artık kiraya ve faturalara gidiyor. Mutfak masraflarımızı karşılayamıyoruz. Döviz artıyor. Her şey zamlandı. Bu zamlar artında kaldık. Alım gücü azaldı. Yeni asgari ücretin en düşük 3 Bin TL olmasını istiyoruz"

Hadi Uçar (37) İşçi

"1300 TL kiraya veriyorum. 400 doğalgaz faturası ödüyorum. Elektrik faturası 130 TL, 100 TL telefon faturası, 400 TL çocukların eğitim ve giyim masrafı derken mutfak giderlerine para kalmıyor. Bu şartlarda geçinmek imkansız. Kredi kartlarına yükleniyoruz. Borç üstüne borç biniyor. Sıkıntı büyük. Geçinebileceğimiz bir asgari ücret talep ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
BEKLENTİ 3 BİN TL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol