Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

BİR EV İKİ AYRI RAPOR

Zülküf Taşdemir oturduğu evinin bir bölümüne ağır hasarlı raporu verildiğini bir bölümüne ise hasarsız raporu verildiğini ifade ederek,” Burası tipik bir köy evi, iki kapısı var yan taraftaki kapıda 10 numara yazılı, orda bir oda bir küçük salon var. Oraya hasarsız raporu verildi, diğer bölümdeki girişe ağır hasarlı raporu verildi.” Dedi.

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Çalakaya köyünde yaşayan Zülküf Taşdemir oturduğu evinin 24 Ocak 2020 de meydana gelen depremde hasar gördüğünü ve ağır hasarlı olduğuna dair rapor verildiğini ifade ederek, “Çaresizim bu evde 5 kişilik ailem ile birlikte kalmaya devam ediyorum” Dedi.

Köyün en yoksul insanı olduğu belirtilen Zülküf Taşdemir, kayaların altında bulunan eviniinin depremde hasar aldığını ifade ederek, “ Depremde böyle oldu, Gidip dilekçe verdim gelip baktılar ve ağır hasarlı olduğuna dair rapor tuttular. Hak sahipliği için müracaatta bulundum, verilen cevapta üzerime kayıtlı 2 konut olduğu söylendi. Konut denilen tarlada çalışırken malzeme koyduğum barakadan söz ediliyor, o nedenle hak sahibi de olamadım. Şimdi çaresiz bir şekilde bu hasarlı binada 5 kişi oturmak zorundayım. İki kış bu hasarlı evde kaldım.” Diye konuştu.

Zülküf Taşdemir ne olacağı konusunda bir fikrinin olmadığını ifade ederek, olası bir sarsıntıda oturduğu evinin başlarına yıkılacağını söyledi.

Taşdemir evinin kayaların altında bulunmasının da ayrı bir tehlike içerdiğini belirterek,” Siz kayaları gördünüz. Bu kayalar çok tehlikeli geçmiş yıllarda kopan bir kaya parçası burada bir evin üzerine düştü dedemin eviydi ev üzerlerine yıkıldı hayatını kaybettiler. Şimdi aynı tehlike ile karşı karşıyayız. Bir taraftan ev hasarlı diğer taraftan kayaların tehlikesi korku içerisinde yaşıyoruz.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİR EV İKİ AYRI RAPOR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol