Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BİZİ ANLARSA O ANLAR!

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı gelirlerde ciddi oranda düşüşler yaşanırken giderlerin her geçen gün katlanarak artmasından dolayı ayakta zor durduklarını ifade eden büfe işletmecileri gazetemiz aracılığıyla Elazığ Belediye Başkanına çağrıda bulunarak bizi anlarsa yine gençlerin ağabeyi Şahin Başkan anlar dediler.

İLK KEZ BU KADAR SIKINTI YAŞIYORUZ

Şehrin en işlek yerleşkelerinden biri olan İcadiye Mahallesi Kuyulu Sokakta büfe işletmeciliği yapan Murat Yılmaz, yıllardan beridir bu bölgede büfe işletmeciliği yaptıklarını ancak ilk kez bu kadar sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek," Yaşanan küresel bir ekonomik buhran var biz bunun farkındayız.  Ancak şehrin küçük esnafı olarak bizler de her geçen gün sabun gibi eriyoruz' dedi.

DESTEKLERLE SIKINTIDAN KURTULURUZ

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu sıkıntıları birlikte atlatmak için sabrediyoruz çünkü yaşanan bu buhranın küresel bir ekonomik sıkıntı olduğunun bilincindeyiz" diyen Yılmaz, büfe işletmecileri olarak yaşadıkları sıkıntılarla ilgili şunları kaydetti; “Maliyetlerin artmasından dolayı yaşadığımız zam olayları herkesi çok etkiledi ama büfe işletmecileri olarak en çok da bizleri etkiledi. Birkaç aydan beridir mal alıp satmada ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Pandemiden dolayı zaten büfelerimize kilit vurmuştuk. Pandemi bitti bu kez de yaşanan zamlardan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu zor günler elbette geçecek ama birbirimize kenetlenir bir birimizi desteklersek ayakta durabiliriz."

BİZİ ANLARSA O ANLAR

Yaşanan zamların dışında kendilerini en çok zor durumda bırakan konuların başında ise yüksek kira fiyatları olduğunu belirten  Yılmaz, bu konuda Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şerifoğulları’na çağrıda bulunarak" Bizi anlarsa Sayın Başkanımız anlar' dedi.

KİRALAR BELİMİZİ BÜKÜYOR

Kira fiyatlarının yüksekliğinden yakınan işletmeci Murat Yılmaz, rakamların çok fahiş olduğunu hatırlatarak şunları söyledi;" Kiralarımız cidden çok yüksek ve fahiş rakamlar söz konusu. İnanın ayakta durmakta mal alıp satmakta çok zorlanıyoruz. Milletçe yaşadığımız sıkıntılar malum, bir taraftan bu sıkıntılarla cebelleşirken diğer taraftan Bağkur primleri kira fiyatları belimizi büküyor ve ne primleri ne de kiraları ödeyemiyoruz. "

SABUN GİBİ ERİYORUZ

Zamlar karşısında birde en büyük sıkıntılarının zincir marketler olduğunu anlatan Murat Yılmaz, "Bu rakamların altında yıpranıyoruz, eziliyoruz! Bakkallar Derneğimizin de dediği gibi, bu sektördeki üç harfli diye tabir edilen market zincirleri ‘’ŞOK, BİM, A101’’ bizleri bitme noktasına getirdi. Nerede olursa olsun büyük marketlerle yarışamıyoruz. Her gün karşılarında sabunun suda eridiği gibi eriyoruz." Dedi.

GELİR GİDERİ KARŞILAMIYOR ZARAR EDİYORUZ

İşletmeci Yılmaz, para kazanamadıklarını ifade ederek , "Gün içerisinde saat fark etmeksizin, 7’den 70’e her kesim bu marketlerden bütün alışveriş ihtiyaçlarını görüp çıkıyorlar. Eskisi gibi eti, oradaki sütü, şuradaki ekmeği, buradaki esnafımızdan almak yerine, her ihtiyacını zincir marketlerden birine girip topluca alıp çıkıyorlar.  Bu durum bizim gibi küçük esnafın satışlarını iş hacmini düşürüyor. Böyle olunca da gelir gideri karşılamıyor ve zarar ediyoruz."dedi.

Büfelerin ve esnafların son durumundan bahseden Yılmaz, "Şunun şurasında sattığımız 4-5 kalem mal. Sigaradır, bisküvidir, koladır, dondurmadır  bunlarında kar marjı çok düşük. Düşük kar marjlarıyla sırtlandığımız yükleri taşımak çok zor oluyor."ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GÜCÜNÜ, YÜREĞİNİ,

ADAMLIĞINI BİLİYOR VE GÜVENİYORUZ"

Büfe kiralarını ödemekte zorlandıklarının altını çizerek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulların'dan yardım isteyen Yılmaz, "Basınımız arcılığı ile Belediye Başkanımıza çağrıda bulunuyoruz. Sesimizi duymasını ve sorunlarımıza bir çözüm yolu bulmasını rica ediyorum.  Bizler başkanımızın gücünü, yüreğini, adamlığını biliyor ve güveniyoruz, inanıyoruz. Umarım sesimize, serzenişlerimize kulak verip, müjdelerle yüzümüzü güldürür. Bizlerde başkanımıza bir ömür minnet duyarız.  dedi.

ETSO KİRALARIMIZI BELİRLEMEDE ÖNCÜ OLAMAZ

Kiraların Ticaret Odasının hazırladığı raporlara göre belirlendiğini kaydeden Murat Yılmaz, "Büfelerin her biri 2 ile 9 metre arasında bir alana sahip yerler. Kiralarımız hesaplanırken Ticaret Odasına göre hesaplanıyor. Ticaret Odasından gelen raporlara bakılarak, oradan fikir alınarak belirleniyor. Yani dediğimiz o ki Ticaret Odası kiralarımızı belirlemede öncü olamaz." Dedi.

SAYIN BAŞKAN BİZİ ANLAYACAKTIR

32 yıldır büfe işletmeciliği yaptığını ifade eden Yılmaz; "20 yıl önce şuan ki sözleşmelerimizde var olan KDV olayları yoktu. Yetmezmiş gibi notere yönlendirilip bir de oradan büyük bir maddi yükün altına sokuluyoruz. Bu sıkıntılardan kurtulmak için Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na buradan sesleniyorum: Sayın Başkanım halkın ve ticaretin içinden gelen biri olarak bizi anlarsa siz anlarsınız. Bizi anlayacağınıza da inanıyoruz. Kiralarımız gerçekten fahiş rakamlar. Ticaret Odasının hazırladığı raporlar sizi yanıltabilir. Lütfen bu konuyu siz gündeminize bir alın ve detaylı bir araştırma yaparak sorunlarımıza bir neşter vurun."diye konuştu.

İCRA GELMESİN DİYE ÇABALIYORUZ

Murat Yılmaz yaşadıkları sıkıntıların kendilerini ekonomik olarak çökerttiğini vurgularken, "Kazanç yok, gelir yok ama gider çok. Burada her şeyimizden kısarak ilerlemeye, kimseye mahcup olmamaya çalışıyoruz. Adımıza işlem başlatılmasın, icra gelmesin diye cebelleşiyoruz." Diyerek şunları kaydetti: “Sayın Belediye Başkanımızdan umutluyuz. Kendilerinin bizi gerçekten anlayacaklarına inanıyoruz. Şehirde bir çok probleme neşter vurup yaraları saran Sayın Başkanımızın bizim problemimize de bir neşter vuracağına inanıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİZİ ANLARSA O ANLAR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol