Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

BOZDAĞ UMUDU

Önceki Bakanlık döneminde Elazığ’a kazandırdığı yatırımlardan tanıdığımız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yeni yatırımların kazandırılması konusunda yeniden Elazığlıların umudu oldu.

28 Ocak tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Adalet Bakanlığı görevine yeniden Bekir Bozdağ getirildi. Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak atanması tüm yurtta çeşitli tepkilere neden olurken yeni yatırımlar için Bozdağ Elazığ’ın yeni umudu oldu.

Sadece yargı için değil, devletin genel yönetimi açısından da son derece önemli olan Adalet Bakanlığında değişikliğe gidildi. Gidilen değişiklik neticesinde geçmişte şehir kamuoyunun Elazığ’a kazandırdığı yatırımlardan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği cesaretli duruşundan dolayı tanıdığı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı oldu.

GÖRÜNTÜLER KARŞILIK BULMADI

Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak atanması bazı çevrelerde olumsuz tepkilere neden olurken Elazığ’da sevinçle karşılandı. Bozdağ’ın Bakan olmasıyla birlikte bazı mihrakların harekete geçerek 17-25 öncesi F.G’e yönelik olumlu ifadelerin yer aldığı görüntülerin servis edilmesi Elazığ’da karşılık bulmadı.

15 TEMMUZ’DA YARGININ ÖNEMİ

Bu tür güdümlü görüntülerin servis edilmesi karşısında birçok Elazığlı meyve veren ağaç taşlanır diyerek tepkilerini şöyle dile getirdiler; “15 Temmuz hain darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandıysa kimse kusura bakmasın ama bunda yargının rolü büyüktü. Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanı o hain darbe girişiminden sonra yaptığı açıklamada yargının büyük bir rol üstlendiğini ifade etmişti.

BOZDAĞ VE EKİBİNİN SAYESİNDE

Bakan Bozdağ’ın yeniden Adalet Bakanlığına atanmasının ardından güdümlü olarak sürdürülen tepkilere Elazığlılar da karşı tepki gösterdiler. Özellikle bazı görüntülerin belirli mihraklar tarafından servis edilmesindeki amacın güdümlü olduğunun altını çizen birçok Elazığlı, 15 Temmuz öncesinde yargının FETÖ’cülerden kurtarılmasında Bekir Bozdağ ve ekibinin kararlı ve cesur mücadelesinin büyük katkılarının olduğu unutulmamalıdır dedi.

GÜÇLER DENGESİ GÖZETİLİRKEN O SAHADAYDI

O günlerde birçok kişinin güçler dengesini gözettiğini ileri süren vatandaşlar, o günleri iyi hatırlayalım lütfen, ortam bulanık hava bulutlu idi ve sayısız kişiler ortamın berraklaşmasını bekliyorlardı ki yeni konumlarını belirlesinler. İşte böylesine belirsiz bir ortamda tavrını ve duruşunu göstermek sadece yiğit insanlara mahsustur. Olaya bu açıdan baktığımızda bu başarının daha bir anlam kazandığını görmemiz mümkündür dediler.

YARGIDA FETÖ HAKİMİYETİ KIRILDI

Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olarak atanmasının ardından gösterilen tepkilerin ne anlama geldiğini anlamak için Günışığı gazetesi olarak Elazığ Adliyesine yakın kaynaklara da baş vurduk. Görüşlerine başvurduğumuz birçok hukukçu, yargıda FETÖ hakimiyetinin kırılarak sadece belli grupların hakimiyet sağlaması, Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığını yürüttüğü dönemde ve Bekir Bozdağ’ın duruşu sayesinde önlenmiştir diyerek, Bozdağ’ın bu yeni Bakanlığı döneminin Türkiye’de yargıya güvenin arttığı bir dönem olacağını ümit ediyoruz dediler.

ELAZIĞ’A KAZANDIRDIĞI YATIRIMLAR

Bozdağ’ın yeniden Bakan olarak atanmasına sevinen Elazığlılar, Bakan Bekir Bozdağ’a sadece 15 Temmuz hain darbe girişimde gösterdiği duruşundan dolayı değil bakan olduğu dönemde Elazığ’a kazandırdığı yatırımlardan dolayı da saygı duyup teşekkür borçlu olduklarını dile getirdiler.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKISI OLDU

Bölgede en kapsamlı cezaevleri kampüsünün dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ döneminde Elazığ’a yapılarak binlerce mahkumun şehrimize gelmesi sağlandı diyen adliyeye yakın kişiler bu vesile ile de cezaevinde kalan mahkumların ziyaretçileri, istihdam edilen personel ve cezaevlerinde kalan binlerce kişinin ihtiyaçları iaşeleri şehir esnafından karşılanarak ekonomiye büyük katkısı oldu dediler.

YILDIRIM, BOZDAĞIN EKİBİNDE İDİ

Her ne kadar o dönem ceza ve tevkif evleri genel müdürü hemşehrimiz Sayın Enis Yavuz Yıldırım’ın katkıları ile olsa da bu kazanımlar nihayetinde Sayın Bakanın kendi tasarrufunda olan yatırımlardı. Kaldı ki Enis bey de Sayın Bozdağ’ın kadrosunda olup başarılı bürokratı idi diyen ve Adalet Bakanlığının bünyesinde çalıştıkları için bakanlığın işleyişine ve Elazığ’daki yatırımlarına yakından tanık olduklarını belirten adliyeciler şunları kaydetti:

YILDIRIM VE BOZDAĞ SAYESİNDE

Bakın Adalet Bakanlığının Elazığ’a yapmış olduğu yatırımlar ciddi yatırımlardır ve bu yatırımlar Sayın Bozdağ döneminde hemşehrimizin önayak olmasıyla gerçekleştirilmiştir. Bugün bölgenin tek kadın açık cezaevi olarak Sivrice’de yapılan bir yatırım varsa bunun mimarları Sayın Enis Yavuz Yıldırım ve Sayın Bekir Bozdağ’dır.

YENİDEN ÇOK ŞEYLER YAPILABİLİR

Yine geçtiğimiz yıllarda Bölgesel fuarlarla Elazığ’ın adının duyurulması yine bu iki önemli ismin dönemine tekabül eder diyen adliyeye yakın kaynaklar bu dönemde de Elazığ’a Adalet Bakanlığı olarak çok şeylerin yapılabileceğinin sinyallerini vererek şunları söylediler:

YENİ BAKAN ELAZIĞ İÇİN YENİ UMUT

“Yeni Adalet Bakanımız aslında bizim için bir umut oldu, çünkü Elazığ’a karşı bir muhabbeti var ve bu muhabbetten dolayı yapılması gereken birçok yatırım var.

Bu yatırımlar da ilimize kazandırılırsa emin olalım ki bu şehir Adalet Bakanlığının prejtij projeleriyle cazibesini arttıracaktır.

EK BİNA ÇOK KATLI OTOPARK VE EĞİTİM MERKEZİ

Her şeyden önce son yıllarda ihtiyaca yeteri kadar cevap vermeyen Adliye Sarayına ek bir bina yapılarak icra mahkemelerinin, denetimli serbestlik bürolarının ve mülteci hakları ile ilgili bir ofisin aynı yerde toplanması sağlanabilir. Bunun haricinde en büyük sıkıntılardan biri olan otopark sorunun giderilmesi için Adliye Sarayı yerleşkesinde bulunan alana çok katlı bir otoparkın yapılması, Sivrice gibi olağanüstü doğa güzelliği olan bir bölgemiz var buraya neden bir eğitim merkezi ve adalet bakanlığına ait eğitim kampları yapılmasın ki…

KAMUOYUNUN BEKLENTİLERİ

Adalet Bakanlığı yeni döneminde Elazığ kamuoyunun yeni bakandan Elazığ adına umutlu olduğu yine değerli bürokratımız Enis Yavuz Yıldırım’ın tavsiyeleri Bakan Bekir Bozdağ’ın da tasarruflarıyla Elazığ’a birçok yatırımın yapılacağı şehir kamuoyunun beklentileri arasında oldu.

Anahtar Kelimeler:
BOZDAĞ UMUDU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol