Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

BU FARK NEDEN?

24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ ve Malatya illerinde ki köylerde TOKJO tarafından yapılan köy evleri projelerindeki farklılık nedeniyle bir kez daha mağdur edilen Elazığlı depremzedeler kendilerine reva görülen bu ayrımcılığa isyan ettiler.

SİYASİ GÜÇ FARKI MI VAR?

Malatya’da yapılan köy evleri için yapılan açıklamalarda kırsalda yaşadıkları ve geçimlerini hayvancılıkla yaptıkları gerekçe gösterilerek, evlerin altına ahır yapıldığını ifade eden, Elazığlı depremzedeler,” Biz nerede yaşıyoruz? Bizim köylerimiz kırsalda değil mi? Bizde hayvancılıkla geçiniyoruz. Yapılan evler arasında ki farklılıklar bizi çok şaşırttı. Böyle bir ayrım yapılmasını anlamıyoruz” Dediler.

Bazı depremzedeler yapılan bu ayrımı siyasi güç farkına bağlayarak,” Malatya’da ki siyasiler siyasi kimliklerini kullanarak en iyisini almayı başarıyorlar. Bizim siyasilerimiz neden sessiz kalıyor. Neden bu farklılıkları görmüyor. Çok fazla bir şey istemiyoruz, bize bir ayrıcalık tanınmasını da istemiyoruz. Sadece hakkımız olanı bizde köyde yaşıyoruz ve hayvancılık yapıyoruz.” Dediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), 24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Baskil, Sivrice ve Maden ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde 4 etap şeklinde toplam 1564 ev ihale edilerek yapımına başlandı.

24 Ocak 2020’de ki depremde komşu illerden Malatya’da da oluşan hasar nedeniyle başlatılan Köy evleri projesi kapsamında Elazığ'da 1564, Malatya'da ise 1555 ev inşa ediliyor. Ancak iki il arasında yapılacak olan köy evleri projeleri arasında dağlar kadar fark var. 

MALTYA KÖY EVLERİ KIRSAL OLARAK GÖSTERİLMİŞ

Malaya köyleri kırsalda yaşadığı için geçimini hayvancılıkla sağladıklarından dolayı yapılan evlerin altında ahırda yapıldığı açıklanmıştı. TOKİ tarafından, Malatya'nın Battalgazi, Kale, Yeşilyurt, Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde Evlerin yanı sıra 4-5 büyükbaş hayvanın kalabileceği 637 ahır da yapılıyor.  Malatya’ya bağlı köylerde yapılan evler ile Elazığ’da yapılan evler mukayese bile edilemez farklarda. Biri iki katlı altında ahırı var diğeri tek katlı.

Düzeltme

Gazetemizin 7 Nisan 2021 sayılı nüshasında manşetten verdiğimiz Faiş fark başlıklı haberimizde açıklamalarda bulunan Ayhan Çaka’nı dil sürçmesi sonucu Malatya’nın Doğanşehri ilçesi sehven girmiştir. Doğanyol olarak düzeltir özür dileriz.

Anahtar Kelimeler:
BU FARK NEDEN?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol