Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

BU NASIL İŞ!

Bir taraftan Covit -19 vakalarına yaklaşmanın riskleri anlatılırken, bir taraftan da Sosyal medya üzerinde kurulan refakatçi gruplarında verilen ‘covid-19 hastasına bakılır’ ilanları yayılmaya başladı.

Türkiye'de son günlerde artışa geçen Corona virüsü salgınıyla birlikte test sonucu pozitif çıkıp servise alınan hastalara parayla bakanlar türedi. Sosyal medyada refakatçi borsası oluşurken, 'Covid-19 hastasına bakılır' ilanlarıyla müşteri arayanlar 24 saatlik ücret olarak 500-800 TL istiyor.

Corona virüsü hastalarının bakıma muhtaç yakınlarına refakatçi olma izni veriliyor. Kiminin yakını risk almak istemiyor, kimi riskli grupta bulunuyor.

Bakıcı firmalarından çalışan özel refakatçiler bu alanda önemli bir görev üstleniyor.

Belirli bir ücret karşılığında özel kıyafetli, maskeli, siperlikli refakatçiler, Corona virüsü hastalarına iyileşene kadar bakıyor, Ancak bu süreçte, sosyal medya üzerinde kurulan refakatçi gruplarında verilen ‘covid-19 hastasına bakılır’ ilanları da dikkat çekmeye başladı. Bazı kullanıcıların ise corona virüsü testi pozitif çıkan yakınına, günlüğü 250 liradan refakatçi aradığı da görüldü.

HANİ HASTALARA YAKLAŞMAK RİSKLİYDİ?

Elazığ’da ki hastanelerde de yatan Covit-19 hastalarının yanında bulunan refakatçilerin hastane içerisinde gezmeleri kantinlere girmeleri ve diğer hasta yakınları ile temasları karşısında bir önlem alınmaması tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor.

İster istemez söz konusu hastalara temasın sakıncaları anlatılırken, testleri pozitif çıkan hastalar izole edilirken, yaşanan hasta refakatçilerinin saçtıkları tehlikeye neden göz yumuluyor.

Sosyal medyada hasta refakatçiliği yapan bir kişinin yaptığı paylaşımda, hastanın bulunduğu servise girip 24 saatine 600 liraya refakatçi olduğunu belirtirken, “Hastamızın yanına girdiğimiz zaman, taburcu oluncaya kadar çıkmamız yasak.

Hastalarımıza 24 saati 600 liradan bakıyoruz. Hastanın yanında işi bilen birisi olması gerekiyor.

Hastaneler özellikle refakatçi istiyorlar. Hemşireler mi ilgilenecek sizin hastanızla. Bizim işimiz bu.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BU NASIL İŞ!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol