Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

ÇAKMAKÇI; "SİSTEM TUTARMI? BİZDE İSTİYORUZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun düşürülmesine ve yastık altındaki altınların sisteme kazandırılmasına ilişkin adımları da içeren yeni bir ekonomi paketi açıkladı. Model yastık altı birikimleri finansal sisteme kazandırılmasını hedefliyor.
Fiziki altın teslim noktaları, bankalar, platformlar ve kuyumcular olacak. Altın rafinerileri, Takasbank, Borsa İstanbul ve Darphane, bu sistemin paydaşları olacak ve bankalarla işbirliği yapacak.

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, sistemin üç beş altını olanlar için değil, daha fazla altını olanlar için düşünülmüş olduğunu kaydetti.

*ANLAYABİLECEĞİMİZ BİR AÇIKLAMA OLMADI…

Bu konuda yapılan açıklamaların halkın anlayabileceği veya kendilerinin anlayabileceği bir dille olmadığının altını çizen Başkan Çakmakçı, bu sistemin yeni bir sistem olmadığını daha önce 1 kuyumcunun yaptığı bir işi şimdi ise 10-20 kuyumcunun yapacağını belirtti.

Sistemle ilgili bilgiler de veren Çakmakçı; "Finansal sistem yeni olan bir sistem değil. İl genelinde bir kuyumcunun ekspertiz olarak kullandığı, rafineri tarafından verilen makinede, direk olarak bankaya, hesaba geçişler vardı. Fakat şuan 1500 tane kuyumcu olacağını, yıl sonuna kadar 10 Bin tane kuyumcunun bu sistemde olacağına dair açıklamalar var ama halkın anlayabileceği veya bizlerin anlayabileceği bir dille bir açıklama yapılmadı. İçi boş, şuan bizim bir açıklamam yapmamız veya söylemimiz yanlış olur."dedi.

* TUTAR MI BU SİSTEM?

Sistemin 3-5 altını olanlar için değil daha fazla altını olanlar için düşünüldüğünü ifade eden Başkan Fikret Çakmakçı; "İlde daha önce 1 tane kuyumcu yapıyordu bu işi şimdi ise yaklaşık 10 tane kuyumcu yada 20 tane kuyumcu bu sisteme dahil olacak. Fakat bu sistem yeni bir sistem değil. Tutar mı bu sistem bizde istiyoruz. Bizde istiyoruz yastık altı çıksın, ekonomiye bir katkı olsun. Bizim konuştuklarımız bu sisteme kolumda kalsın diyorlar. Burada amaç büyük altını olanlar için. Sistem 1 Mart'tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere, 2022 yılında da bin 500'ün üzerinde kuyumcuyu kapsayacak."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol