Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Çirkin İftiraya Ortak  Tepki

ABD Başkanı Joe Bıden 1915 olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada olayları soykırım olarak tanımlamasına  toplumun bütün kesimlerinden ses yükseltilerek ABD Başkanı Joe Bıden ve ABD Yönetimi’ne ortaya attıkları bu iftiradan geri dönmeleri yönünde çağrılar yapıldı. İşte Abd Başkanı Bıden’ın yaptığı açıklama sonrası gelen tepkilerin detayları…

EBMC’den ABD’ye Sert Tepki

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti(EBMC) Başkanı M.Nafiz Koca, ABD Başkanı Joe Bıden’ın, 1915 olaylarını  soykırım olarak tanımlamasına  tepki gösterdi.  Başkan Koca, açıklamasında ABD’nin tarihi katliamlarla dolu bir devlet olduğunu hatırlatarak, ABD Başkanı Bıden’ın, Ermeni lobilerinin emir eri olduğunu kaydetti. Başkan Koca, “ABD,  her zaman olduğu gibi aynayı kendi yüzüne tutup, yüce milletimizin tarihinde hiçbir zaman olmayan bir durumu varmış gibi göstermeye çalışmaktadır. Tarihi katliam ve soykırımlarla okunan  ABD, şanlı milletimize atılmaya çalışılan çirkin bir iftirayı sahiplenmiştir. Ermeni lobilerinin emir eri olan  ABD Başkanı Joe Bıden’ın,  1915 olaylarını sözde soykırım olarak tanımlaması bizim için yok hükmündedir.

ABD Başkanı Joe Bıden ‘ın, yapmış olduğu açıklamayı geri alması, girmiş olduğu bu yanlış yoldan geri dönmesi  ve yüce milletimizden özür dilemesi gerekmektedir. Üç kıtaya, adaletle hükmetmiş bir  neslin evlatları olarak  dünyada eşine az rastlanır hoşgörü örnekleri gösteren ecdadımızla, gurur duyduğumuzu hatırlatırken ABD ‘ye öncelikle kendi yaptıkları katliamlarla yüzleşmeleri gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyorum. 

15 milyon Kızılderili’nin kanı üstüne devlet kuran, Hiroşima ve Nagazaki’ ye atom bombası atarak  insanları toplu olarak katleden, Vietnam’da işlediği savaş suçları ile kendisinden nefret ettiren, Irak’ta ve Afganistan’da işlediği insanlık suçları ile adını tarihe kanla yazdıran  katil  devlet ABD’yi ve onun başkanını kınıyorum.

Bütün dünyanın bildiğini bir kez daha tekrar etmemiz gerekirse ;  ecdadımız topraklarında yaşayan herkesi vatandaşı olarak görmüş ve vatandaşlık bağı ile kendisine bağlı olan bütün toplumlara ciddi bir hoş görü göstermiştir. O dönem, ülkemizi karıştıran emperyalist devletlerin şimdiki varisi olan ABD emperyalistliği miras aldığı dönemin devletlerinin yolundan giderek, bu tür içi boş ve yok hükmündeki entrikalarla ülkemizi zan altına bırakmaya çalışmaktadır. Ancak bu zırva niteliğindeki açıklama bizler için yok hükmündedir. “ dedi

İKTİDAR KANADI SERT TEPKİ GÖSTERDİ

 ABD tarafından yapılan çirkin açıklama sonrasında tepkilerini sosyal medya hesaplarından gösteren 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ““Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz.” Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik; ”Tarih bir yargılama alanı olsaydı, biz değil, bizi suçlayanlar defalarca mahkum olurdu. Siyaset ve diplomasi, tarihi yargılama ve husumet alanı olmaktan çıkardığı müddetçe başarılıdır. Tarihi siyasi yük haline getirmeye çalışanlar sadece kendi yüklerini artırırlar. Tarihi, siyasi normalleşmeyi tehlikeye sokan bir husumet alanı gibi kullananlar aynı yanlışla mutlaka yüzleşmek zorunda kalırlar. ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı  Fahrettin Altun, “Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanımız, 1915 olayları söz konusu olduğunda tarihi gerçeğe hizmet etmeyi amaçlıyor. http://1915.gov.tr, tarihten düşmanlık çıkarmaktan ve yeni düşmanlıklar yaratmaktan kaçınmak için halkın kullanımına yönelik tüm gerçekleri, belgeleri ve akademik kaynakları ortaya koymaktadır. 1915 olaylarının ardındaki gerçek gizlenemez. Gerçek, ancak bilim, tarih, hukuk, diyalog ve tartışmalarla açıklanabilir. Dün, bugün ve yarın, 1915'in gerçeklerini nerede ve ne zaman isterseniz tartışmaya her zaman hazırız!” dediler

Milletvekillerinden Ortak Tepki

 Elazığ Milletvekilleri  yaptıkları açıklama ile  ABD’yi kınadıklarını açıkladılar.  Milletvekilleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada ise şunları kaydettiler;

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ABD Başkanı Joe Biden’ın, emperyalistlerin 100 sene evvel bu topraklardaki emelleri yüzünden 1915’te yaşanan olayları “soykırım” olarak nitelendirmesi ne evrensel hukuka ilkelerine ne de tarihsel gerçekliğe sığmaktadır. Ülkemize yönelik böylesine bir suçlamayı şiddetle kınıyorum!”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar,” ABD Başkanı’nın #1915Olayları ile ilgili soykırım iftirasını şiddetle kınıyorum. Soykırım yalanı aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır. Biden’ın sözleri bizim nazarımızda yok hükmündedir”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Siyasi beklentileri uğruna, tarihi ve hukuku hiçe sayarak, kendi geçmiş tarihine bakmadan ve utanmadan, ABD Başkanı Biden'ın #1915Olayları ile ilgili Türkiye için yok hükmünde olan açıklamasını, kesinlikle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “ Türkiye’nin bizim tarihimizde soykırım asla yoktur; gelin arşivleri açalım ve bu işi tarihçilere bırakalım çağrısına kulak tıkayanların ve destekçilerinin ABD Başkanına soykırım dedirtmiş olmalarının bizim açımızdan bir hükmü yoktur. Soykırımcı kendileridir.”

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Batı medeniyeti, dünyaya sömürgecilikten başka bir şey vadetmemiş; sadece savaş, zulüm ve baskı amaçlamıştır. Tarihi boyunca mazlumlara ensar olan Milletimizin şanlı tarihine çamur atmak isteyenlerin mesnetsiz 'soykırım' ifadesini şiddetle kınıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol