Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Demir: "Hukuk Siyasetin Baskısı Altında"

Siyasetin baskısı altında. Cumhurbaşkanı ekranlarda konuştuğu zaman, hakim, savcı ona bakarak karar vermektedir.

Dolayısı ile böyle bir ortamda hangi hukuk reformundan bahsedebilirsiniz" dedi.

Gelecek Partisi Elazığ Kurucu İl Başkanı Av. Adnan Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hukukta reform çağrısını değerlendirdi.

Başkan Demir, iktidarın geçmişte yapmış olduğu reformlarda sürekli hukuku, iktidarın baskısı altında tutmaya çalıştıklarından dolayı bu hukuk reformunun inandırıcı gelmediğini söyledi.

Başkan Demir, "Bu siyasi iktidarın uzun dönemdir güvenilirliği yitirildiği gibi son hukuk reformu çağrısı o güvensizlikten dolayı kamuoyunda yeterince bir algı oluşturmadı.

Çünkü AK Parti kurulduğundan beri sürekli hukuk reformu ve ekonomi ile ilgili yeni reformlardan bahsederek tekrar halka bir umut aşılamaya çalışmaktadır.

Ancak geçmişte yapmış oldukları reformlarda sürekli hukuku, iktidarın baskısı altında tutmaya çalıştıklarından dolayı bu hukuk reformu inandırıcı gelmemektedir" dedi.

"BU ORTAMDA HANGİ HUKUK REFORMUNDAN BAHSEDEBİLİRSİNİZ"

Daha önceleri Sulh Ceza Mahkemeleri kurulduğu zaman hakimlere, savcılara siyasetten herhangi bir kimsenin ulaşmasının mümkün olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ben yıllarca baro başkanlığı görevi yürüttüğüm için o dönemlerde siyasette olan insanlar bir şekliyle taleplerini mahkeme hakimlerine iletmek isteseler mutlaka ve mutlaka baro başkanına ulaşırlardı.

Ancak şuan da başsavcı tayininde dahi göreve başlaması nedeni ile AK Parti il başkanlarının çiçekleri ile karşılanmaktadırlar.

Yani hukuk tamamen siyasetin emrine girmiş.

Siyasetin baskısı altında. Sulh ceza hakimlikleri de kurulduktan sonra, yani hükümetin tamamen ulaşım aracı gibi hizmet vermeye başladılar.

Bütün o iktidarın talepleri dosyaları ile ilgili yapılacak işler onlar aracılığı ile mahkemelere iletilmekte ve mahkemeler de artık o baskı ile, o dayatmalar ile kararlarını vermektedirler.

Ancak son zamanlarda artık böyle bir şeye de ihtiyaç kalmadı.

Cumhurbaşkanı ekranlarda konuştuğu zaman, hakim, savcı ona bakarak karar vermektedir. Dolayısı ile böyle bir ortamda hangi hukuk reformundan bahsedebilirsiniz"

"REFORM İÇİN HUKUKLA, HAKİMLERLE İLGİLİ RAHATLATMA YAPILMALI"

Hukuk reformu için öncelikle iktidarın, Cumhurbaşkanının hukukla, hakimlerle ilgili rahatlatma yapması gerektiğinin altını çizen başkan Demir, " Geçmişte hukuk hakimlerin- savcıların düşük maaşları yüzünden sıkıntı yaşamaktaydı.

Ancak vicdanına, kararına etki eden herhangi bir baskı yoktu.

Ama şuanda bu baskı sürekli devam etmekte.

Öncelikle hakimler, savcılar üzerinden bu baskı kalkmadan hukuk reformu olamayacağını düşünüyoruz.

Bunun dışında ülke gündeminde bir çok siyasi nedenlerle tutukluluğu devam eden dosyalar var.

Bu dosyalar ile ilgili de hakimler, savcılar henüz bir karar vermeden, hukukta reformdan bahsetmek mümkün değil.

Bu hikayelerin sonu da pek iyi gelmiyor" ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol