Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Depremde Hasar Alan Camiler İçin İstişare ve Planlama Toplantısı Yapıldı

İl Müftüsü Selami Aydın başkanlığında yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıya; İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Elazığ Ticaret Odası Başkanı ve TDV Elazığ Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dumandağ, Cami Dernek Başkanları ve Cami Görevlileri katıldı.

Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Müftü Selami Aydın tarihi akış içinde cami ve mescitlerin önemini anlattı.

Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen depremde il, ilçe ve köylerde bazı camilerin hasar aldığını belirten Müftü Aydın, salgın hastalığın araya girmesi nedeniyle bazı adımların atılamadığını belirterek şöyle konuştu: “Öncelikle davetimize icabet ederek toplantımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Depremde hasar alan gerek şahsi mülk olarak evler gerekse camiler ile ilgili olarak kanuni hakların kazanılması için devletin koyduğu resmi bir süreç oldu. Bu sürecin ardından Elazığ’da yıkım başladı. Biz de bugün sizleri camilerimizle alakalı olarak buraya topladık."

AYDIN: “ATILMASI GEREKEN ÖNCELİKLİ ADIMLARIN YERİNE GETİRİLMESİ GEREKİYOR”

Camilerin yeniden imarı için atılması gereken öncelikli adımları anlatan Müftü Aydın; “Kanunen bize düşen vazife şudur. Eğer camimiz güçlendirilecekse camimizin güçlendirme maliyetini çıkarmamız gerekiyor yani elimizde böyle bir belgenin olması lazım. Eğer cami yıkılacaksa hemen caminin yıkılma kararını alacağız ve sonra yapılacak olan caminin bir proje ve maliyetini çıkaracaksınız.

Bu adımları atarak elimizde bir belge ve bilgi olacak ki ondan sonra biz cami yaptırmak isteyen hayır sahiplerinin önüne bunları koyalım. Diyeceğiz ki şu cami güçlendirilecek maliyeti bu veya şu cami yeniden yapılacak, projesi bu, maliyeti bu. Yani bizim elimizde hafif, orta ve ağır hasarlı camilerimizin gerekli bilgilerini içeren bir dosyamız olsun ki adımlarımızı ona göre atalım. Müftülük birimlerimiz bu konuda sizlere yol göstermeye ve yardımcı olmaya hazırdır.”

Müftülük olarak Vakıflara bağlı camiler dışında kalan (Çünkü onlara biz Müftülük olarak fazla müdahale edemiyoruz) tüzel kişilere ait veya derneği olan camilerimizle istişare ve işbirliği içinde olacağız inşallah. Ben İl Müftüsü olarak sizlerle birlikte iş insanlarımıza gidip elimizde bulunan projeler için destek istetemeye her zaman hazırım. Aziz Milletimiz camilerin yapım ve imarında her zaman yardımcı olmuştur. Dolayısıyla muhtarlarımız, derneklerimiz ve cami görevlilerimiz el ele vererek daha önce saydığım lazım olan belgeleri-evrakları hazırlayıp Müftülüğe teslim etmeleri gerekiyor. Ondan sonra camilerimizin yeniden cemaatiyle buluşması için koşturacağız”

Müftü Aydın’ın konuşmasının ardından söz alan dernek başkanları ve cami görevlileri hasarlı camileri ile ilgili soru ve önerilerini ilettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol