Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

DEVA  KYK Kredilerine İlişkin Öneride Bulundu

Gürel Açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü, Kredi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan 2020/2021 verilerine göre; ülkemizde yükseköğrenime 7 milyon 940 bin öğrenci kayıtlıdır. Bu rakama göre, devletten burs alanların oranı; % 5.6 , kredi alanların oranı ise, % 12.2 olarak açıklanmıştır.

 KYK Kredileri’ nden yararlanan genç arkadaşlarımız, hem okurken, hem de mezun olduktan sonra maalesef büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Öğrenci olan arkadaşlarımız, aldıkları kredi yetmediği için, okurken çalışmak zorunda kalıyor, mezun olan genç arkadaşlarımızın ise; iş gücü piyasalarında iş bulmaları daha da güç hale geldiği için, KYK Kredilerini uzun yıllar süren işsizlik ve yoksulluk süreci içerisinde geri ödemeleri oldukça zorlayıcı bir hâl alıyor.

DEVA Partisi olarak KYK Öğrenim Kredisi borcu ve yapılandırmasına ilişkin çözüm önerilerimiz ise şunlardır:

-Borcun peşin ödenmesi durumunda yurt İçi ÜFE farkının % 90’ı yerine, tamamından vazgeçilmesini öneriyoruz.

-Aylık taksit ödemelerinin, aylık gelirin makul bir oranını aşmaması gerektiğine inanıyoruz.

-Yeniden yapılandırmanın bozulmasına ilişkin koşulların, öğrenciler lehine iyileştirilmesini öneriyoruz.

-İki yıllık geri ödemesiz dönemin, iş sahibi olmayanlar için endeks uygulanmadan ertelenmesini öneriyoruz.

-Geri ödenecek borcun güncel değerinin hesaplanmasında, doğrudan Yİ-ÜFE(Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) yerine, Yİ-ÜFE ile aylık gecikme zammı oranlarından düşük olanının, esas alınmasını öneriyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol