Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Doğa Dostu Yatırımlara TKDK Desteği

Kırsal alanlara kurulan GES tesisleri ile hem enerji üretecek hem de doğal dengeye zarar vermeden tesislerin çalışmalarını katkı sunacak.

TKDK Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, Günışığı'na yaptığı açıklamada, son yılların en popüler yatırım alanlarından bir olan Yenilenebilir Enerji sektörünün Elazığ’da TKDK destekleriyle hızlı bir şekilde görünmeye başladığını belirterek, "Bu güne kadar desteklediği tüm sektörlerde Avrupa Birliği hibe fonlarından çok iyi oranda faydalanan Elazığlı yatırımcılar, TKDK destekleriyle gerek OSB de çatı üstü GES uygulamalarından ve gerekse farklı noktalarda GES tesislerini faaliyete geçirdi. Yeni bir sektörü alım garantili şekilde destekleyen TKDK, aynı zamanda üretim sırasında harcadığı enerji maliyetinden kurtulan sanayi tesislerini de destekliyor.

Şimdiye kadar 19 yenilenebilir enerji yatırımı ile sözleşme imzalayan TKDK bu yatırımlara %55 hibe desteği ile beraber KDV muafiyeti de sağlıyor. Şu ana kadar ki GES yatırımları toplamı yaklaşık 28 milyon TL iken bu yatırımların şu ana kadar 10 milyon TL lik kısmı tamamlanmış durumda. Sadece IPARD II 9. Çağrı 1. Grupta açıklanan projelerin 7 tanesi GES projesi.

 Bu tabloya baktığımızda bile GES yatırımlarının önemine daha çok dikkat çekiyor. Yenilenebilir enerji sektörü, doğayı koruyan ve korurken yatırımcısını mutlu eden bir sektördür.

Sanayi çarklarının en büyük maliyet kalemlerinden bir de enerjidir. Elazığ, verimli güneş ışınlarının geldiği en şanslı bölgelerden bir tanesi. Bu farkındalığın her geçen gün doğal dengeye daha çok fayda sağlayacak yatırımlara dönüşmesi öngörülmektedir." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol