Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu haber kez okundu.

DURAN’DAN, MERKEZ VAKFIN UHDESİNE GEÇİRİLDİ İDDİASI

Duran, İpekyolu Gençlik Merkezi ile ilgili ciddi iddialarda bulunduğu açıklamada; “Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, 25 Ocak’ta yapılan açılış ile faaliyete geçmiştir.

Elazığ İl Genel Meclisi, adı geçen gençlik merkezi’nin işletmesini, bir süre sonra İl Özel İdaresi bünyesindeki Yatırım A.Ş’ ye devretmiştir.

Akabinde; AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, bu vekillerin danışmanları, Elazığ eski belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, ayrıca AKP Genel Merkezi’nde görevli olan bir avukatın mütevelli heyetinde bulunduğu İpekyolu adlı bir vakıf ortaya çıkmıştır.” dedi

“Gençlik Merkezi, Kurum Saf Dışı Bırakılarak Vakfın Uhdesine Geçiriliyor”

İddialarını sürdüren Duran, “Devlet kurumu olan, İl Özel İdaresi tarafından yapılan, cumhurbaşkanının resmi törenle açılışını yaptığı merkez; bir anda adı geçen vakıf tarafından, resmen kurum saf dışı bırakılarak, vakfın uhdesine geçiriliyor.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapılan, gençlik merkezinin AKP’li yönetici ve vekillerin kurmuş olduğu, İpekyolu Vakfı tarafından yönetiliyor olmasından son derece rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Neden İl Genel Meclis Üyeleri değil de AKP’lilerin oluşturduğu mütevelli heyeti bu merkezi yönetiyor?

Neden İl Özel İdaresi saf dışı bırakılıyor? Yatırım A.Ş’nin buradaki misyonu nedir?”diye sordu

“Merkezin, Mütevelli Heyetini Sadece AKP’lilerin Oluşturduğu Bir Vakıfa Devri Tarafımızca Kabul Edilemez.”

 Gençlik merkezinin bir vakfa devrinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Duran; “Elazığ da kurulan ve faaliyet gösteren bir projede, AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve danışmanın vakfın mütevelli heyetinde ne işi vardır?

Oysa vakıflar, siyasi ilişkilerden bağımsız olmalıdır.

Devletin kurumu tarafından kurulan ve yönetilmesi gereken merkezin, mütevelli heyetini sadece AKP’lilerin oluşturduğu bir vâkıfa devri, tarafımızca kabul edilemez.

Burada;  İpekyolu Vakfı, tüm süreci meşru bir zemine oturtabilmek için, adeta biçilmiş kaftan olma görevini üstleniyor.

Görünen o ki; vakıf oyunları ile ilimiz için önem arz eden bu proje ile aykırı işlem ve eylemleri denetimden kaçırmak, devlet kurumlarında ki şeffaflıktan uzaklaşmak amacı ile vakıf  kılıfına uydurmaya çalışmaktadırlar.”dedi

“Vakıf Halka Değil De AKP’ye Hizmet Etmektedir”

İpekyolu Gençlik Merkezi’ne, iktidar tarafından çöküldüğünü iddia eden Duran; ”Bizlerin ve kamuoyunun, AKP’liler tarafından gençlik merkezine adeta çökmelerine, tepki göstermemizin ardından AKP’li Vekil Metin Bulut; “vakıf orada sadece proje yapıyor” diyerek, sözde vakfın meşru olduğunu savunmaya çalışmıştır.

Gençlik merkezinde ne tür çalışmalar yapıldığı ve merkeze hangi projelerin geldiği hakkında, kimse herhangi bir bilgiye de sahip değildir.

Bu hali ile vakıf, halka değil de AKP’ye hizmet etmektedir.

Merkezde hangi çalışmalarını yapıldığı bile bilinmezken, gençlik merkezinin masraflarının giderek arttığı da tarafımızdan bilinmektedir.

Ne üniversite, ne belediye, ne İl Özel İdaresi çalışmalara ortak edilmezken, masrafların şirket aracılığıyla İl Özel İdare’sine yük edilmesi oldukça düşündürücüdür.

Devlet kurumlarını saltanatınızı sürdürdüğünüz alanlar haline getirmenize izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı

“Yandaşlarını Kuruma Yerleştirmelerine Sessiz Kalmayacağız”

Duran açıklamalarının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi; “Gençlik merkezinde; AKP’lilerin kurmuş olduğu vakıf gerek kuruluş, gerek idareci anlamında vakıf amacı taşımamaktadır. 

Devletin bütçesiyle yapılan bir merkezi, AKP’lilerin kendi keselerinden yapılmış gibi, hareket etmelerine ve yandaşlarını kuruma yerleştirmelerine karşı sessiz kalmayacağımızı, bu gayrimeşru işlemin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, vakfın yöneticileri duysun.

Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin Meclis Üyelerinin dahi bu usulsüzlüğe ses yükseltmesine rağmen, AKP’lilerin ikazları dikkate almaması, ben yaptım oldu, anlayışının en somut örneğidir.

Ama şunu da biliyoruz; devletin kurumlarında usulsüz kadrolaşma çabanıza, ambargo siyaseti uygulamanıza, ansızın kurulan ve çıkarlarınıza hizmet eden vakıflarınızla devlet kurumlarını işgal etmenize izin vermeyeceğiz. 

Buradan son kez, gençlik merkezine çöken AKP’li vekillere sesleniyorum; o vakıftan elinizi çekmediğiniz ve gençlik merkezinin gerçek sahibi olan İl Özel İdaresinin Yöneticileri’nin vakfa dâhil edilmediği takdirde, her platformda sizleri ve gayrimeşru işlemlerinizi ifşa etmeye devam edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol