Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

E-Twinning Projesi Son Aşamalara Geldi

Projeye 5 öğrencisi ile katkıda bulunan proje danışman öğretmeni Bircan Doğan Atalan, proje hakkında bilgiler verdi.

SINIF ORTAMI MEKTUPLAŞARAK CANLI TUTULMAYA ÇALIŞILACAK

Türkiye’nin farklı illerinden 10 öğretmen ve toplamda 59 öğrencinin bir araya gererek yürüttüğü proje, pandemi döneminde öğrenci eğitimi ve etkileşimi açısından bir can suyu niteliğinde olduğunu belirten Atalan, "Projemizin adı Değerlerimle Posta Kutum, 23 Eylül 2020 tarihinde başlamış olduğumuz projemizin amacı; Pandemi döneminde öğrencilerin akranları ve öğretmenleri ile iletişime geçebilmesini sağlamaktır.

Bu amaçla öğretmen-öğrenci ve çocuk-akran arasında e-posta yoluyla mektuplaşmalar sağlanacak ve eğitim ortamı aktif tutulmaya çalışılacaktır. Pandemi sürecinde çocuklar okula gidemediği için hem kendi akranları ile hem de öğretmenleri ile iletişim kurmakta zorluk çekmektedir. Haftalık değerler belirtilip bu değerler çerçevesinde mektuplar yazılıp mail ile gönderilecek ya da posta kutusuna konulacaktır. Böylece pandemi öncesindeki sınıf ortamı mektuplaşarak canlı tutulmaya çalışılacaktır.

Gelişen çağda dijitalleşme sürecine girildiği için projenin pek çok hedefleri arasında teknolojik araç-gereçleri kullanmayı öğrenme ve Web 2.00 araçlarını hem öğretmenlere hem de öğrenciler öğretmek yer almaktadır." dedi.

HER HAFTA BİR DEĞER KONUSU İŞLENECEK

Her hafta 1 değer olmak üzere toplam 10 değer konusu işleyeceklerini ifade eden Atalan, "Bunlar Dostluk, Dürüstlük, Adalet, Vatanseverlik, Yardımseverlik, Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Özdenetim, Sabırdır. Her bir değer öğrencilerin gerek eğitim süreçlerinde gerekse kişilik yapılarında bir iz bırakabilmesi için velileri de işin içine katarak çok verimli etkinliklerle işlendi.

Bu değerler arasında proje üyelerini en çok duygusala boğan etkinliğin annelerinden çocuklarına yazdıkları sevgi mektubu etkinliği olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Yazılan mektuplar her biri bir birinden anlamlıydı. Codeweek haftasında çocuklara kodlamalar öğretildi ve codeweek etkinliklerine katılarak kodlama sertifikalarını elde ettiler.

Sorumluluk haftasında toplumsal sorumluluğumuza dikkat çekmek için çocuklarımıza maske takma sorumluluğu üzerine sloganlar hazırlatıp farklı yerlerde bu sloganlarını sergilemelerini sağladık.

Bunun yanı sıra teknoloji açısından imkanı olmayan öğrencilerime kendi imkanlarımla onlara olanak sağlayarak web 2.00 araçlarını öğrenmelerini sağladım." ifadelerine yer verdi.

SABIR PAKETLERİ HAZIRLANDI

Atalan, şöyle devam etti: "Proje süresince aşırı derecede gayret, özveri ve sabırla tüm proje paydaşları emek sarfettiği için son değerimiz olan “Sabır” değerimizde her bir öğrencimize haftalık sabır paketleri hazırladık.

Çocuklar son güne kadar zamanı geldikçe paketlerini açarak sabretmenin ne büyük bir erdem olduğunu hissettiler.

Son pakette proje süresince gösterdikleri emek ve sabırdan ötürü her öğrencimize çeşitli hediyelerle birlikte proje katılım ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Birbirinden etkili ve verimli geçen etkinliklerle pandemi sürecini Değerlerimle Posta Kutum projesi sayesinde öğrenciler açısında çok kaliteli geçirdiğimize inanıyorum. 

Ben ve öğrencilerim projemizin yürütülmesinde bize destek olan okul idaremize, velilerimize ve katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol