Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Elazığ'da Yüzlerce Sahte Altın Ele Geçirildi

Van'dan Elazığ'a gelen bir kişi dolandırıcıların ağına düştü. Van'da ikamet eden M.Z.B, Elazığ'a gelerek daha önce aralarında ticari ilişkisi olan şahıslarla buluştu.

Dolandırıcılar, M.Z.B. isimli şahsa, ellerinde Osmanlıya ait eski altınların olduğunu, bir miktar altını gösterdikten sonra birlikte gittikleri kuyumcu dükkanı önünde şahsın beklemesini söyledi.

Dolandırıcılar, içeri girip çıktıktan sonra 1 adet tarihi altını 1.300 TL ve 2 çeyrek altın karşılığında kuyumcuya sattığına ikna ederek, 158 adet sahte altına karşılık M.Z.B.’nin 35.000 TL parasını dolandırdı.

Olay üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüphelilerin H.K., İ.T., Ş.Y. ve A.Ö. olduğunu belirledi.

Yapılan operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.

Şüpheli şahısların ikametinde yapılan aramalarda 615 adet altın görünümlü ve üstünde Tuğra bulunan sahte altın, Dolandırıcılık olayından elde edildiği değerlendirilen 9.100 TL para, 2 adet çeyrek altın, 3 adet kullanıma hazır SIM kart bloğu, 7 adet cep telefonu, farklı illerde ikamet eden şahıslara ait telefon ve kişisel verileri içerir dokümanlar ele geçirildi.

25’i dolandırıcılıktan olmak üzere toplam 67 suç kaydı olduğu belirlenen şahıslar, adli mercilere sevk edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol