Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ EKONOMİ PLATFORMU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Elazığ Ekonomisinin yakalamış olduğu ivmeyi hız kesmeden devam ettirmesi için 6. Bölge teşviklerinin ve ikinci üniversitenin oldukça önemli olduğunu ifade eden Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet Saraç, İkinci Üniversite çalışmalarının STK lar olarak 2010 yılında gündeme getirildiği , o yıllarda bu konuda bir rapor hazırlandığı; Elâzığ’ın mevcut konumu ve Üniversite geçmişi itibari ile buna çok uygun olduğu, şu an itibari ile şartların olgunlaştığına inandığını belirtti.

Fırat Üniversitesi Harput kampüsünde kurulacak ikinci üniversitenin Elazığ’a önemli bir katkı sağlayacak , ekonomik gelişmesini hızlandıracaktır dedi.

İlimize ikinci üniversitenin kurulması adına girişimleri sürdürdüklerine ve Kesikköprü Kampüs alanında başka fakültelerin yükseleceğini de aktaran Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş; ikinci üniversitenin kurulması adına hazırda bir alanın olduğuna dikkat çekerek; “Kesikköprü Kampüs alanına Şu anda Harput kampüsümüzde iletişim fakültemiz var, sivil havacılık meslek yüksek okulumuz var, Merkez Araştırma Laboratuvarı var.

Biz oraya İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Rektörlük ve daire başkanlıkları binalarını da inşa edeceğiz.

Açtığımız her yeni fakültesini binasını Harput kampüsüne yapacağız.

İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerin taşıyacağız ve hukuk fakültesi gibi yeni bir bölümü de oraya kazandırmak istiyoruz,Mevcut kampüs içerisindeki yeşil alanları katletmek istemediklerini şehrin bu yeşil alanlardan nefes aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bizim bir mevcut kampüsümüz var. Yeşil alanları da katletmek istemiyoruz.

Çünkü şehrimiz buradan nefes alıyor.

Çevre illerde hep ikinci üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Göktaş,Rektörlük binasını da Harput kampüsüne taşıyacaklarını belirterek, bundan sonraki yatırımlarımız Harput kampüsünde olacak. Bir iki yıl içerisinde orada 5-6 binamız olacak. 5-6 bina da bir üniversite demektir. 2 Bin personeli, 44 bin öğrenciyi bir kampüse sıkıştırmak ve idaresini yapmak zordur.

Kaldı ki Malatya'da 2, Antep'te 5 ,Diyarbakır'da 2 üniversite olacak. Erzurum'da 2 üniversite var.

Komşu illerimizde yavaş yavaş 2-3 üniversite açılıyor. Biz bütün çabamızla ileride Elazığ'ın işini kolaylaştırmak üzere bütün yatırımlarımızı o araziye kaldıracağız dedi.

Başsavcı Osman KÖSE yaptığı konuşmada; 3 yıldır görev yaptığım Elazığ’dan yayınlanan kararname ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına görevlendirildim, burada geçirdiğim 3 yıl içerisinde gerçekten huzurlu bir çalışma ortamım oldu.

Vatan Millet sevdalısı Elazığlılar sahiplendiler bizi tüm hizmetlerimizde her türlü desteği verdiler.

Bu anlamda tüm Elazığlılara ve Elazığ’da görev yapan tüm Kamu ve Kurum Kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ediyorum, çok güzel duygularla Elazığ’dan ayrılıyorum inşallah gittiğimiz yerde de böyle güzel insanlarla karşılaşırız ve orada da huzurlu çalışma ortamımız olur dedi.

İlimize yaptıkları değerli hizmetler anısına Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet SARAÇ, Başsavcı Osman KÖSE ve Başsavcı Vekili Ömer DEMİRGÖZ’ e plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol