Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Elazığ İl Müftülüğü Miraç Gecesi'nde Mevlid-i Şerif Programı Düzenledi!

Başta Elazığlılar olmak üzere tüm Müslümanların kandilini kutlayarak konuşmasına başlayan Müftü Selami Aydın Miraç olayını anlatarak bu gecenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Miracın, İslam'ın gayesini sembolize eden üç hediyesi olduğuna işaret eden Müftü Aydın;

“Peygamber Efendimiz (sas), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti, üçüncüsü de istikametini imana çeviren herkesin sonunda cennete gireceği müjdesidir. Dolayısıyla böyle mübarek zaman dilimlerinde geçmiş günahlarımıza tövbe ederek, Allah’a kul, Peygambere ümmet olabilmek için gayret göstermeliyiz.

Bizler bu gece burada İslam’da mukaddes değeri haiz gün ve gecelerden biri olan Miraç Kandili’ni bu gece ihya ediyoruz. Elazığ İl Müftülüğü hazırladığımız bu programı hocalarımız icra edecekler. Rabbim dergahında kabul buyursun” şeklinde konuştu.

Müftü Aydın sohbetini depremde hayatını kaybeden vatandaşlar, şehadet rütbesine ulaşan asker, polis ve tüm Müslümanlara dua yaparak tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol