Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Elazığ’da kiralar düşmüyor

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında Elazığ’da çok sayıda konut kullanılamaz hale gelmişti. Bu durumu  fırsata çeviren bazı ev sahipleri konut kiralarında iki katı bulan oranlarda zam yapmışlardı.  Vatandaşlar şehir genelinde konut sıkıntısı çekildiği için  çok yüksek olan bu fiyatları kabul ederek konutlarına yerleştiler. Vatandaşların tek umudu ise  yeni konutların yapılması sonrasında kiraların düşmesiydi. Ancak aradan geçen bir yıla ve  yeni konutların inşa edilmesine karşın kira fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı. Vatandaşların beklentisi sonuçsuz kaldı.

 Elazığ’da  Kiralar  Bin Liradan Başlıyor

 Konut ilanlarının yayınlandığı emlak sitelerinde  Elazığ’da ki  evler için istenen kira ücretleri  vatandaşları adeta isyan ettiriyor. En düşük kiranın bin lira olduğu   Elazığ’da bir ailenin  ihtiyaçlarına cevap verecek bir konutta oturmak için  bin 500 lirayı gözden çıkartması gerekiyor.   Elazığ’da kiraların en yüksek olduğu  mahalle   2 bin 400 lira kira istenen evleriyle Cumhuriyet Mahallesi oldu.  Cumhuriyet Mahallesi’nin ardından   Gazi Caddesi yüksek  kira fiyatlarında ikinci sırada geliyor. Gazi Caddesi’ndeki konutlar için  istenen kira miktarı ise bin 900 lira oldu.     

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol