Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

EMLAKÇILARIN SORUNLARI KONUŞULDU

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Elazığ Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer, Sivil Toplum Kuruluşları İl Müdürü Oğuzhan Ercan, Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (ELİYGAD) Başkanı Muhammet Baygeldi, El Aziz Emlakçılar Derneği(ELZEM-DER) Başkanı Nuri Gülyüz ve çok sayıda emlakçı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren El Aziz Emlakçılar Derneği Nuri Gülyüz, toplantıya katılanlara teşekkür ederek ELZEM-DER’i, emlakçıların sorunlarını dile getirmek için kurduklarını söyledi.

                          “BİRLİKTELİK SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Başkan Gülyüz, yaptığı açıklamada, “El Aziz Emlakçılar Derneği şahısların derneği değildir. Derneğimiz, bütün emlakçıların derneğidir. Bizim tek düşüncemiz, mesleğimizin sorunlarıdır. Sorunlarımız, 3-5 kişiyle çözülemez. Biz sorunlarımızı ancak, birlik beraberlik içinde çözebiliriz. Bizim, El Aziz Emlakçılar Derneği olarak sorunlarımızı önce, emlakçılara inandırmamız lazım. Emlakçı kendine inanmasa, emlakçı kendine güvenmese, emlakçı birliktelik kararı almasa, biz birimize sahip çıkmasak. Ben buradan kimseye toplantımıza niye katılmadın, niye sorunlarımızı çözmüyorsun diyemem. Önce kendi emlakçımıza kendimizi inandırmamız lazım. Bizim şuanda, muhatabımız yok, bakkal rahatlıkla emlakçılık yapabiliyor, tüpçü çok rahat emlakçılık yapabiliyor. Bu bizim ayıbımız değil, bu ELZEM-DER’in ayıbı değildir. Biz gelir vergisi veriyoruz, bugün en düşük dükkan vergisi bin TL olmuş, bu gün en düşük internet sayfası gideri aylık 7-8 bin TL’yi buluyor. Verilen bir emek var, bir mücadele var. Biz kendimizi düşünmesek, kimse bizi düşünmez. Sorunlarımız dile getirilmiyorlar diye söyleniyor. Ben derneğimizin başkanlığını yürütüyorum diye söylemiyorum, elimizi vicdanımıza koyalım, internete girelim 2020 yılının 12. ayından şimdiye kadar bakın, Bakkallar Odası Başkanı çıkmış demiş, bakkal esnafının şu sorunu var, bende çıkmışım emlakçılarımızın sorunları var, demişim, Kuyumcular Odası Başkanı çıkmış kuyumcuların sorunu var demiş ben de, bir oda başkanı gibi çıkmışım,  benim esnafımın sorunu var demişim. Önümüzde bir seçim var, burada herkesin bir oyu var mı var. Oyumuzu kullanırken, şimdiye kadar ne yapılmış ona bakarak oy kullanalım. Odaya aday olan arkadaşları dinleyelim emlakçılar için ne düşündüklerini soralım. Biz şimdiye kadar, odamız yok dedik. Herkes buna inandı, bizim her yıl aidat ödediğimiz odamız var. Seçim zamanları da oy kullandığımız bir oda var. Bir günde çıksın desinler, emlakçılarda var desinler. Elazığ’da, 600’den fazla emlakçı var. Karma Odaya kayıtlı 200-210 emlakçı var. Geri kalan emlakçı neredeler? Amacımız, görünmeyen 400 emlakçıyı gün yüzüne çıkarmaktır. Toplantıya katılan, katılamayan  bütün esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum”

             “STK’ların Çalışmalarına Çok Önem Vermekteyiz”

Sivil Toplum Kuruluşları İl Müdürü Oğuzhan Ercan ise STK’ların çalışmalarına çok önem verdiklerini ifade ederek; “2002 yılında dernekler kanununda değişikle, dernekler Emniyet Müdürlüğü’nden devir alınarak, valilik içerisinde il müdürlüklerine dönüştürüldü. Çalışmalar, il müdürlükleri üzerinden yürütülmeye başlandı.2013-2014 yılında da, sendikalar ve siyasi partiler de, Sivil Toplum Kuruluşları İl Müdürlüğüne bağlandı. Dernekler, insanlığa faydalı çalışmalar yapmak için kurulmuştur. İçişleri Bakanlığı’mız STK’ların çalışmalarına önem vermektedir” dedi

“Şimdiye Kadar Emlakçıların Sorunlarının Konuşulduğu Böyle Büyük Toplantı Olmamıştı”

Elazığ Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mahir Tuncer ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kurumumuzun, en fazla muhatap olduğu sektörlerin başında emlakçılık sektörü gelmektedir.

Şimdiye kadar, emlakçılık sektörünün sorunlarının tartışıldığı küçük bazlı toplantılar oldu.

Şimdiye kadar böyle büyük bir toplantı olmamıştı.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak, bizler de sizlerin, sorunlarını öğrenmek istiyoruz.

Çünkü sürekli olarak muhatap olduğumuz bir sektörsünüz.

Biz sizin sorunlarınızın çözülmesini istiyoruz. Biz, toplantıda sorunlarınızı not alacağız.

Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

Yapılan açıklamaların ardından toplantı, emlakçıların sorunlarını dile getirmesiyle devam etti.  

                  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol