Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ERDEM'DEN BİRLİK MESAJI

Uzun bir süredir görevde olan Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, seçime dair görüşlerini Gazetelerimiz Günışığı ve Yeni Ufuk'a özetlerken; Seçimde kim kazanırsa kazansın önemli olan birlik ve beraberliğin bozulmaması olduğuna dikkat çekti.

Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliğinde seçim heyecanı yaşanıyor. Elazığ Esnaf Odaları Birliği yeni başkanını seçmek için 20 Mayıs Cuma günü genel kurul yapacak. Mevcut başkanın haricinde 3 ismin de yarışacağı genel kurulda en fazla oyu alan Elazığ Esnaf Odaları Birliği’nin yeni başkanı olacak.

BİRLİKTE YÜRÜTMENİN MÜCADELESİNİ YAPIYORUZ

193 üyenin oy kullanacağı genel kurulda 4 adayın yarışacağını söyleyen Başkan Cemil Erdem; “Burada bizim amacımız doğru ve layıkıyla samimi bir şekilde, adaylarımızla birlikte yürütmenin mücadelesini yapıyoruz. Seçime kurumlar, Ticaret İl Müdürlüğü ve adliyeden kardeşlerimiz gelecek. Bahsetmiş olduğum kişiler de artı ve eksi olmaması adına çalışmalarını sürdürecekler” dedi.

KAZANIRSAK HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Yaklaşık 22 yıldır Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanlığını yürüten Cemil Erdem; Seçimi kazandıkları taktirde aynı yolda hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyerek; “Oda başkanlarımıza ve delegelerimize ben şunları söylüyorum, seçimde herkesin kalbinden geçen bir aslan vardır. İçlerinden geldikleri gibi oylarını kullanmaları gerekiyor. Bunun için üyelerimize oda başkanlarımıza oylarınızı bana verin demiyoruz. Onlar ne yapacaklarının en iyisini bilirler.” diye konuştu.

ESNAFIN SIKINTILARI DEVAM EDİYOR

Deprem ve pandemi döneminde mağdur olan birçok esnafın sıkıntılarının devam ettiğini söyleyen Başkan Erdem;  “Elazığ sıkıntılı bir süreç yaşıyor ve 2 buçuk yıldır depremden ve pandemiden dolayı, ikisi üst üste geldikten sonra daha çok sıkıntı oluşmaya başladı. Bu sıkıntılar hala giderilmedi. Bitmeyen sıkıntılar var, örnek verecek olursam eğer, TOKİ’ler de yapılan dükkanların bir kısmı henüz esnaflarımıza teslim edilmedi veya yapılan binalar, evler vatandaşlarımıza teslim edilemedi. Bir an önce vatandaşımıza bahsetmiş olduğum hususların yapılması gerekmektedir. ”dedi.

KREDİDEN HERKES YARARLANAMADI

Başkan Cemil Erdem; yaptıkları çalışmalara değinerek;  “KOSGEB tarafından depremden dolayı ilimizde, faizsiz kredilerin verilmesine başlandı. Bunun için çok büyük çalışmalar ve gayretler gösterdik. Ancak kredileri almakta zorlandık. Örneğin bugünkü şartlarda 12 tane banka ile sözleşme yapıldığı söylenmişti. Maalesef özel bankalar bu işe girmemişlerdi, ne kadar uğraşıldıysa da girmediler. Ama ziraat bankası ve halk bankası ciddi yardımlarda bulundu. Bunun dışında kooperatiflerimiz de faizsiz kredilerde Maliye Bakanı Berat Albayrak gelmişti, esnaflarımıza 50 Bin TL kredi verilmesi noktasında gayretlerini ve çabalarını göstermişti. Ama herkes krediyi alabildi mi? hayır.” ifadelerine yer verdi.

ESNAF DESTEK BEKLİYOR

Elazığ'da ki birçok esnafın desteklerden faydalanamadığını söyleyen Başkan Erdem; “Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, esnafımıza hibe kredi verilmesi noktasında yardım ve desteklerini bekliyoruz. Faizsiz ya da hibe verilen krediler de oluyor, ama Elazığ’a bu yapılmadı. Biz bunu tekrardan istiyoruz.” dedi.

KONSENSÜS OLUŞTURULMALI

Elazığ Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanı Cemil Erdem; Siyasilerin, Valinin, Belediye Başkanın, STK temsilcilerinin, Oda başkanlarının bir araya gelip, birlikte hareket ederek konsensüs oluşturması gerektiğini söyledi.

ELAZIĞ’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMASI GEREKİYOR

Elazığ’a pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini de savunan Erdem; "Yapılıyor gibi görülüyor ama çok yapılıyor gibi durmuyor. Vatandaşımız da memnun değil.” dedi.

ELAZIĞ TARIM VE HAYVANCILIKTA GELİŞTİRİLMELİ

Elazığ'ın tarım alanlarının verimli kullanılmadığını ifade eden Başkan Erdem; Elazığ’da tarım ve hayvancılık konusunda gerileme devam ederse; ette ve temel gıda ürünlerinde yüksek meblağların devam edeceğini belirtti.

SU PROBLEMİ HENÜZ ÇÖZÜME KAVUŞMADI 

Tarımsal üretim, istihdam ve şehrin ekonomisine önemli katkı sağlayacak olan ve yıllardan beri yapımı tamamlanamayan Uluova ve Kuzova sulama projelerine de değinen Başkan Cemil Erdem; “Uluova ve Kuzova sulama projeleri yıllardan beri bugün şunları, bunları yaptık diyenler su problemini henüz neticelendiremediler. Bu sıkıntıdan dolayı esnafımız, vatandaşlarımız, köylülerimiz zarar gördüler.” dedi. 

YER ALTI ZENGİNLİKLERİNİ YERYÜZÜNE ÇIKARMAK ÖNEMLİ

Erdem; Elazığ'ın turizme kazandırılması gerektiğini kaydederek; “Turizm sektörü de bizim için çok değerli, Elazığ’daki yer altı zenginliklerini yeryüzüne çıkarmak da çok önemli. Bunun yanında su ürünleri, balıkçılık da daha çok geliştirilmeli ve büyütülmeli.” diye konuştu.

MADEN SAHALARINDA TESİS ELAZIĞ’DA OLMALI

Uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde tutulan yeni maden sahaları ile ilgili de tesisin Elazığ'a kurulması gerektiğini ifade eden Başkan Erdem; “Yer altı zenginliklerimizin şu anda gündemde olan maden ile ilgili hangi firmanın alacağının yanı sıra Elazığ’da kurulması gerekiyor. Elazığ’da kurulması demek 3- 5 Bin kişinin iş sahibi olacağı anlamına gelmektedir. Buradan yola çıkarak iş sahibi kişilerin maaş alacağı için esnafımızdan alışveriş yapacaktır.” dedi.

HİZMET BİNASI YAPMAKTAN YANAYIM

Esnaf ve Sanatkârların Odalarına bir hizmet binası düşüncesi olduğunu söyleyen Erdem; “Yapmak isteyip yapamadığım içimde ukde olarak kalan nedir diye soracak olursanız esnaf ve sanatkârlarımızın odalarına bir hizmet binası yapmaktan yanayım ve tarafım. Ancak bu durumu halen daha halledemedik.” Dedi.

ESNAFIMIZ ÖDEME YAPAMIYOR

Başkan Cemil Erdem; kendi yönetimine yönelik eleştirilere de yanıt vererek;  “Kardeşlerimiz anlatıyor, şu oldu bu oldu diye bizim ekonomimiz yok. Esnaflarımız yıllık aidatlarını ödeyemiyorlar, odalarımızın bize katılım payları var ödeyemiyorlar çünkü paraları yok ki ödeme yapamıyorlar. ”ifadelerine yer verdi.

SÜLEYMAN SOYLU HİBE DESTEĞİ YAPAMAYIZ DEDİ

Başkan Cemil Erdem, son olarak “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya esnafımız mağdur 30 Bin TL hibe desteğinde bulunun dedim yapamayız dedi.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
ERDEMDEN BİRLİK MESAJI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol