Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ERİYORUZ

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, tedbirlerin bir süre daha devam edeceğinin açıklanması esnafta hayal kırıklığı yarattı

Korona tedbirleri nedeniyle uzun süredir büyük sıkıntı yaşayan esnaf toplantıdan çıkacak sevindirici bir haber beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedbirlerin gevşetilmesini bekleyen esnafın bir müddet daha beklemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanının esnaf ile ilgili açıklamalarından müjde beklediklerini ama bu müjdenin gelmediğini belirten Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkan’ı Nihat Bozkurt, “Günden güne eriyoruz bekleyecek gücümüz kalmadı” dedi.

“MÜJDE BEKLEDİK”

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkan’ı Nihat Bozkurt, Cumhurbaşkanından müjde beklediklerini ifade ederek, “Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı gerçekleştirdi. Biz dün akşam müjde bekledik. Bizim iş yerlerimizin açılmasını ya da belli bir tarih verip bu tarihlerde açılacağını düşünüyorduk. Konuşmalarının tamamını dinledik. Ama şansızlığımız o dur, en ufak bir ipucu bile bizlere vermedi. Esnafın Mart ayına kalacak gücü kalmadı” şeklinde konuştu.

“BİZİM SADAKAYA İHTİYACIMIZ YOK”

Verilen desteğin çok az olduğunu ve 1 aylık bağ kur parasını karşılamadığını söyleyen Bozkurt, “Sayın Cumhurbaşkanımız bazı rakamlar açıkladı. Gelir kayıp desteği, kira desteği verdik dedi. Şimdi bize verilen para bin lira ve bu parayı üç ay olarak verilecek. Verilen bin lira 1 aylık bağ kur parasını karşılamıyor. Bağ kur 1200 lira bize verilen para 1000 lira. Bunun elektriği, suyu, kirası, vergisi, muhasebesi, aidatını nasıl ödeyecek esnaf. Bu esnaf bu parayı da istemiyordu. Bizim işyerlerimiz açılsın biz kendimiz kazanırız. Bizim sadakaya ihtiyacımız yok. Kendi kazancımızı kendimiz kazanırız. Kahvehane ve kıraathane esnafı 9-10 aydır kapalı. Şimdi 9 ay kapalı olan bir işyeri 1-2 bin lira ile dönecek hali yok” İfadelerini kullandı.

“KAHVEHANE VE KIRAATHANE ESNAFI GÜNDEN GÜNE ERİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahve ve kıraathane esnafına açılma tarihi vereceğini veya bir esneklik yapacağını beklediklerini belirten Bozkurt, “ Sayın Cumhurbaşkanı konuşmasında bizler ile ilgili, kahvehanelerin, çay ocaklarının, kıraathanelerin çektiği sıkıntıları biliyoruz dedi. Ama sıkıntıyı bilmekle bir şey olmuyor. Esnafımız mümkün değil, mart ayına çıkamaz. Bugün bağkur için yapılandırma geldi. 1 kahveci esnafı gidip yapılandırma yapamadı. Çünkü önünü göremiyor, önünü görse yapacak. Esnafın günü belli olmadığı için gidip yapılandırma yapamıyor. Esnafın durumu hiç iyi değil. Kahvehane ve kıraathane esnafı günden güne eriyor” dedi.

#ERİYORUZ

Anahtar Kelimeler:
ERİYORUZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol