Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ESNAF HIRSIZLARDAN DERTLİ

Bünyesinde bulunan 380 üyesiyle, kendi alanlarında yaptıkları işlerle geçinmeye çalışıyorken son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından bıkmış durumdalar. Yaşanan hırsızlıklardan maddi ve ağır yaralar aldıklarını dile getiren Esnaf ve Elektrikçiler Odası Başkanı şunları Cengiz Gedik, ‘’ Bu aralar ilimizde artan hırsızlık vakalarından en çok üyelerimizden elektrikçi, bobinajcı, asansörcü, ev tamiratçılarımız zarar görüyor.  Hemen hemen her gün esnaflarımızın eşyaları yağmalanırken bu da yetmezmiş gibi inşaatlarda, çalışma alanlarımızda ki kapı ve pencereler kırılıp, malzemeleri çalınıyor. Üyelerimizin emek ve alın teri dökerek yaptıkları bitirdikleri işlerini söküp zarar veriyorlar.’’dedi.

‘’İŞVEREN ZARARI KARŞILAMIYOR’’

Esnaf ve Elektrikçiler Odası Başkanı şunları Cengiz Gedik, hırsızlıklar yüzünden hasara uğradığı için kabul teslimi yapamadıklarını belirten,  ‘’ Zaman harcayıp uzun uğraşlar ile yaptıkları çalışmaları hiç hesapta olmayan hırsızlıklar yüzünden hasara uğradığı için kabul teslimi yapamıyorlar. Bundan dolayı da işveren yapılan çalışmanın son halini görüp onaylamadığı için ve çoğu inşaatta sigorta olmamasından kaynaklı yaşanan kaybı karşılamaktan kaçınarak bin bir türlü bahaneler üreterek konuyla ilgilenmiyor.’’ şeklinde konuştu

KÜÇÜK ESNAFIN DERDİ BÜYÜK

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini, çeşitli zorluklarla geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Cengiz Gedik, aynı zamanda derneğe üye olan esnaflarının çoğunun küçük ölçekli esnaf olduğunu ve basit usüllü vergiden mükellef olduklarını söyledi. Bu konudan son derece rahatsız olan başkan; ‘’ Zaten zor zamanlardan geçiyoruz. Ayakta kalabilmek için türlü sorunlarla cebelleşirken ilimizde ki bu hırsızlıkların artışından da en çok biz etkileniyoruz ve bu olumsuzluklar bizi çok zor durumda bırakıyor.’’ dedi.

‘’ELAZIĞ TARİHİNDE Kİ EN FAZLA HIRSIZLIK OLAYLARIYLA KARŞI KARŞIYA’’

Başkan bu sürecin geçmiştekilere göre daha da fazlalaştığını ve eğer önüne geçilmezse vatandaşların daha büyük kayıplar yaşayacağını dile getirerek; ‘’ Yetkililerin bir an önce bu konuya eğilip sıkıntılarımızı gidermelerini istiyoruz.’’ diyerek sözlerine son verdi.

Anahtar Kelimeler:
ESNAF HIRSIZLARDAN DERTLİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol