Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

FIRAT’IN MİNİKLERİ DUYGULANDIRDI

Elazığ’ın başarılı Anaokullarından biri olan Fırat Anaokulu anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Zaferinin 107’nci Yıldönümü” münasebetiyle Fırat Anaokulu anlamlı bir etkinlik düzenledi. Okul salonunda düzenlenen etkinliğe Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Okul Müdürleri, Öğrenci Velileri, bazı STK Başkanları, Okul Yöneticileri ve öğrenciler ile birlikte öğretmenleri katıldı.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla söylenmesiyle başladı. Programda minik öğrencilerin aldığı sahne veliler tarafından gururla izlendi. Etkinlikte, minik öğrencilerin gösterileri katılımcıların beğenisini topladı. İstiklal Marşı'nı seslendiren ve Çanakkale şiirleri okuyan minik öğrencilerin salonda seslendirilen kahramanlık türküleri eşliğinde Türk bayraklarıyla yaptıkları gösteriler, salonda katılımcılara zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

DERECEYE GİREN MİNİKLERE ÖDÜL

Miniklerden Zehranur Koca’nın birinci, Kemal Polat’ın ikinci, Elif Asel Dağdelen isimli öğrencinin de üçüncülüğü aldığı İstiklal Marşının tüm kıtalarını ezbere okuma yarışmasında minik öğrencilere hediyeleri takdim edilirken, Zehranur Koca’nın İstiklal Marşının tüm kıtalarını ezbere okuması salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

GÖREVİMİZ VATAN BAYRAK SEVGİSİ AŞILAMAK

Programda etkinlik ile ilgili Okul Müdürü Onur Demir bir konuşma yaptı. Konuşmasında İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Deniz Zaferinin önemine değinen Demir, en önemli görevimiz vatan bayrak sevgisi olan öğrenciler yetiştirmektir dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEDİ

Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır diyen Demir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Okulumuzda kaliteli okul öncesi eğitimi vermekle birlikte, bizlerin en önemli görevlerinden biri de yüreğinde Vatan Sevgisi, Bayrak Sevgisi olan ve milli manevi değerleri bilen öğrenciler yetiştirebilmektir.  18 Mart 1915 yılında Ecdadımız "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" demiş ve Kurtuluş Savaşı'nın Meşalesini Ateşlemiş, bağımsızlığımızı bizlere hediye edebilmek uğruna canlarını vermişler.

ÖĞRENCİLERİN BİLİNÇLİ SORUMLULUĞU

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, geçmişten günümüze tüm Şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun.  Bugün Fırat Anaokulu olarak 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. Yıl dönümünde ecdadımıza vefamızı, minnetlerimizi ve teşekkürlerimizi sunmak için program hazırladık. Öğrencilerimiz bugün de sorumluluk alarak, görevler üstlendiler. Yaparak, yaşayarak, ve rollerini hissederek öğrendiler. Şimdi sizler de öğrencilerimizi izlerken duygulu anlar yaşayıp onlarla gurur duydunuz." dedi.

EĞİTİM KADROSUNA TEŞEKKÜR

Okul Müdürü Onur Demir, programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini sunarak bu güzel ve anlamlı program için hepsine ayrı ayrı memnuniyetlerini bildirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol