Öne Çıkanlar Muhtar Özcan: Halk Eğitim Kurslarının Başlayacak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 16.976 Talep Yerine Getirildi  Aksaray Gençlikspor  Türk Ocakları Elazığ Şubesi

Bu haber kez okundu.

FKA Yönetim kurulu Toplantısı Elazığ'da Yapıldı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Malatya Valisi Aydın Baruş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl, Malatya ve Tunceli Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Fırat kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, "Bugünkü toplantımızda 2021 yılının çalışma programını ve sonuç odaklı projelerin değerlendirilmesi, 2021 yılı itibariyle planlanan faaliyetler, yine 2020 yılında, bu yıl itibariyle  fizibilite desteği programı kapsamında projelerin değerlendirme sonuçları ve aynı zamanda güdümlü proje önerile ki bölgemize hizmet edecek projelerin burada takip edilmesi amaçlanıyor. Yine, bugün itibariyle 2020 yılı ara faaliyet raporlarının değerlendirilmesi müteala edeceğimiz konulardan. Bununla birlikte bölgemize ekonomik katkı sağlayacak öne çıkan yatırımların değerlendirilmesi gündemimiz arasında." dedi.

16 MİLYON 500 BİN TL BÜTÇELİ PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Vali Yırık, 16 milyon 500 bin TL bütçeli 2020 yılı Turizm ve Sanayinin geliştirilmesi mali destek programı uygulama sürecinin devam ettiğini belirterek, "Bu program ile Malatya ve Elazığ özelinde imalat sanayinde üretim, yenilikçilik ve ticaret kabiliyetlerini geliştirebilecek fiziki ve hizmet alt yapılarının güçlendirilmesi, Bingöl ve Tunceli ölçeğinde ise tarıma dayalı sanayiye ilişkin girdilerin sağlanması maksadıyla alt yapı ve hizmet modellerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda Kalkınma Ajansımızın, Fırat Havzası Turizm markalaşması ve turizm destinasyonlarının geliştirilmesine katkı sağlayacak fiziki ve hizmet alt yapılarının geliştirilmesi amaçlanarak bölgemizdeki sanayi ve turizm alanında önemli eksikliklerin giderilmesi planlanıyor." diye konuştu.

FKA, 26 AJANS ARASINDA 2. SIRADA

Fırat Kalkınma Ajansının sosyal girişmeyi destekleme programı kapsamında 26 kalkınma ajansı arasında performans itibari ile ikinci olduğunu ifade eden Vali Yırık, "Ben bu vesile ile Kalkınma Ajansı Genel Sekreterini ve tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu da gerek bölgemizin gerekse insanlarımızın bir kazancı. Bu projelerle bölgemizde insanlarımızın ekonomik durumlarına dokunmak marifetiyle kırsal ve kentsel alandaki vatandaşlarımızın hayat seviyelerinin yükselmesi gerçekleştiriliyor."

ifadelerini kullandı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol