Öne Çıkanlar O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti

Bu haber kez okundu.

FÜ'DE 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından "14 Mart Tıp Bayramı" nedeniyle bir tören gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezinde yapılan 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Programı’na, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Bilginoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fethi Sekin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

GÜRGÖZE: “ÜLKEMİZDE HASTA MEMNUNİYETİ İLK SIRALARA YERLEŞMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Törende konuşan Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, pandemi sürecinde Türkiye’nin birçok gelişmiş Avrupa Ülkesini geride bıraktığını ifade etti. Gürgöze, “bütün dünyayı saran pandemi nedeniyle birçok gelişmiş ülkede hastalar sağlık sistemine ulaşamamıştır bunu medyadan, sosyal medyadan şahit olduk. Ülkemizin nüfus başına düşen hekim sayısı gelişmiş Avrupa ülkelerine göre çok daha az olmasına rağmen hiçbir hastamız evinde veya dışarıda tek başına bırakılmamıştır. Ülkemizde hasta memnuniyeti birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakarak ilk sıralara yerleşmeye başlamıştır” dedi.

GÜRGÖZE: “SAĞLIKTA ŞİDDET, HEKİM OLMA ARZULARININ ÖNÜNE GEÇMİŞTİR”

Gürgöze, sağlık çalışanlarına gösterilen şiddetin yetişen tıp öğrencilerini de endişelendirdiğinin altını çizdi. Gürgöze, “Sağlıkta şiddet sadece sağlık çalışanlarını değil aynı zamanda ileriki günlerde sağlımızı emanet edeceğimiz Tıp Fakültesi öğrencileri ve asistan doktorlarımızın da gelecek kaygılarını arttırmış. Hekim olma arzularının önüne geçmiştir” dedi.

GÖKTAŞ: “SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARININ, ÇALIŞMA KOŞULLARININ VE ORTAMLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİR”

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyleyerek, tüm sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı. Göktaş, “Sağlık çalışanlarının özlük haklarının, çalışma koşullarının ve ortamlarının iyileştirilmesi gerekir. Özellikle mesleklerini yerine getirirken sağlık çalışanlarımızın güvenlik endişesi yaşamaması ve şiddete maruz kalmamaları gerekir. Milletimiz ve insanlığa hizmetlerinden dolayı başka Fırat Üniversitesi sağlık çalışanları ve kıymetli hocalarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor ve 14 Mart Tıp Bayramınızı saygı ve hürmetle kutluyorum” dedi.

TORAMAN: “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ CANLA BAŞLA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İnsanoğlunun yaşadığı müddetçe en büyük korkularından birinin hasta olmak olduğunu belirten Vali Ömer Toraman, “Ancak buna mukabil en büyük güvencelerinden bir tanesi de doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız ve sağlık kuruluşlarımızdır. İyi ki varsınız. Bu millete ve insanlığı hizmet ediyorsunuz . Hekimlik, doktorluk ve sağlık çalışanları özveri gerektiren, kendine has çalışma esasları olan mesleklerdir. Sağlık çalışanlarımız bu özelliklerini bilerek bu canla başla hizmet etmeye çalışıyorlar” dedi.

Konuşmaların sonunda ise Tıp Fakültesinde akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirilirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol