Öne Çıkanlar Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği DEVA Partisinde İl Başkanı Görevden Alındı Hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkayaya Önemli Görev  UEFA elazığ bina yıkımı

Bu haber kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda neler oluyor!

İşçiler Sözleşme Bekliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığında yaşanan yetki davası nedeniyle 1 Mart 2021 den itibaren 10 nolu iş kolunda toplu sözleşmesi yapılamadı. Bu işçiler yaklaşık 30 aydır toplu sözleşmesiz çalışıyorlar.


Öncü Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Elazığlı Hemşehrimiz Serkan KÜÇÜK konu hakkında problemleri sıraladı, Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 nolu iş kolunda çalışan arkadaşlarımızın Sosyal yardımları zamsız ödeniyor. 2022 yılında işe yeni alınan işçiler asgari ücret almaktalar. BES kesildiği zaman arkadaşlarımız asgari ücretin altında maaşa çalışmış oluyorlar.

Sadece ilave tediye ödeniyor. İkramiye ve sosyal yardımları bulunmamaktadır.Yol ve yemek paralarından da mahrum olan işçiler sefaletle baş başa kalmış durumdalar. Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklar Gençlik ve Spor Bakanlığında çalışan arkadaşlarımızı daha fazla etkilemeye başlamıştır. Bir çoğu borçlarla ayakta durmaya çalışırken bir çok arkadaşımıza da icralar gelmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 No'lu İş Kolunda çalışan işçilerin sözleşmesinin bir an evvel yapılıp geçmişe dönük hakları işçi arkadaşlarımın alması ivedilik kazanmıştır.


Öncü Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Serkan Küçük; "Her gün arkadaşlarımızın serzenişleri, seslerini duyurma çabaları, bunlara kulak tıkayan sendika ve kurum yöneticileri çalışma hayatının içerisinden çıkılmaz bir hal almasına neden olmuşlardır. Toplu iş sözleşmesi toplantısı her geçen gün bir sonraki haftaya veya bir sonraki güne atılarak işçi arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.
Aile yaşantısına da yansıyan bu durumlar bir çok yuva da tamiri imkansız hasarlar bırakmıştır. Gelecek kaygısı yaşayan ve belirsizlik içerisinde bunalan Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 No'lu İş Kolunda çözümün bir an evvel sağlanması toplu iş sözleşmesini 3 yıllık olarak imzalanması mevcut haklardan geriye gidiş olmadan sulh içerisinde çözülmesi beklentimizi gazeteniz aracılığıyla da bir defa daha kamuoyu ile paylaşmak isterim."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol