Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Güder’den Çemişgezek’i Merkez Haline Getirecek Hamle

Hemşerimiz Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, Çemişgezek’i merkez haline getirecek, tarımsal kalkınma projesini hayata geçiriyor. Proje ile Çemişgezek fıstık üretim merkezine dönüşecek. Atıl halde bulunan, menengiç ağaçları yapılacak çalışma ile çok ciddi gelirler getirecek.

24 Bin Ağaca Aşı Yapılacak

Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder tarafından başlatılan, DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) tarafından onaylanan “Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz" isimli dev tarım projesinin, uygulama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Çemişgezek ilçe merkezi ve köylerinde, doğal olarak yetişen yabani menengiç ağaçlarına, aşılama programıyla, yaklaşık 24 bin adet antepfıstığı aşısı yapılarak, kırsal kalkınma yolunda önemli adımlar atılmaya başlandı.

Uygulama çalışmaları kapsamında; daha önce budaması yapılan yabani menengiç ağaçlarına Antep Fıstığı aşısı uygulandı

Proje kapsamında yabani menengiç ağaçlarına toplamda 24 bin   "Antep Fıstığı Aşısı" yapılması hedefleniyor.

“Atıl Durumdaki Menengiç Ağaçlarını Antep Fıstığı Olarak Ekonomiye Dönüştüreceğiz”

Proje uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder,“DAP tarafından onaylanan menengiç ağaçlarına fıstık aşılama projemiz kapsamında, Çemişgezek ilçemizde atıl durumda bulunan, menengiç ağaçlarına yaklaşık 24 bin adet Antep Fıstığı aşısı yaparak, bu ağaçları ekonomiye kazandıracağız. Bu şekilde, Çemişgezek ilçemiz Antep Fıstığı üreticiliğiyle de bilinen, ünlenen bir ilçe haline gelecek.

Bu kapsamda, projemizi geçtiğimiz günlerde başlattık.

Yaklaşık iki yılı kapsayacak bu projeyle, yaklaşık 24 bin göz aşısı yapılacak.

En az 10 bin atıl durumdaki menengiç ağacını, ekonomiye Antep Fıstığı olarak dönüştüreceğiz.

Bu kapsamda, projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde, emeği geçenlere şükranlarımı arz ediyorum.

Çemişgezek ilçemize sunacağımız bu katkı,  inşallah ilçe ekonomisinin kırsal kalkınmayı gerçekleştirme konusunda önünü açacaktır.

Projemiz, vatandaşlarımıza inşallah çok güzel bir ekonomik kalkınma hedefi sunacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol