Öne Çıkanlar haber elazığhaber23 Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hemşerimiz Prof.Dr Bestami Özkayaya Önemli Görev DEVA Partisinde İl Başkanı Görevden Alındı

Bu haber kez okundu.

HAKEMCE

HAKEMCE

Hakem                                   : Gökhan Alkayalar - Edirne Bölgesi – C Kls. Hakemi

1 Nolu Yrd. Hakem    : Göker Erel – Kırklareli Bölgesi – C Kls. Yrd.

2 Nolu Yrd. Hakem    : Tahir Yalçın – Kırklareli  Bölgesi – C Kls. Yrd.

4. Hakem                   : Uğurcan Şanlı – Kırklareli Bölgesi – Bölgesel Hakem

Gözlemci                    : Ahmet Tepe – Burdur Bölgesi

Temsilci (1)                : Ali Koç – Gaziantep Bölgesi

Temsilci (2)                : Serdar Çelebi - İstanbul Bölgesi

İlk Yarı                       : ( 1 – 0 ) -  Dk. 12 Ekrem Sütçü  (Elazığ Karakoçan FK)

Skor                            : ( 2 – 2 ) – Dk. 65 İlhan Aslanoğlu (Elazığ Karakoçan FK)

                  Dk. 80 – 90 Fatih Şerifoğlu (Darıca Gençlerbirliği)

MAÇ ANALİZİ

.… :  HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın 25. Dakikasında; Karakoçanspor’lu oyuncunun ikili mücadele esnasında topu elle kesmesini pozisyona yakın ve doğru açıda olduğundan dolayı iyi tespit etti.
  • Karşılaşmanın 40. Dakikasında; her iki takımın oyuncuları topa yaptıkları hamlede Karakoçanspor’lu oyuncunun ayağı fazla havada olduğundan Darıca lehine verilen faul doğru bir karardı.
  • Karşılaşmanın 44. Dakikasında; hakem tarafından verilen 1 dk. uzatma sonucu süre 45. Dakikayı gösterdiği anda pozisyon Darıca’nın atağı ile devam ederken ve de kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda maçı bitirmesi büyük bir hataydı. Gelişen atağı kesmek ve bariz gol niteliği kazanan atağın kesilmesi çok büyük bir hataya sebebiyet verdi. Düdüğü çaldığı esnada topun nerede olduğunu görmediğinden böyle bir hata oluşmuş oldu.
  • Karşılaşmanın 45. Dakikasında; Darıca’nın atağını kesmesi üzerine aynı takımın oyuncu ve teknik heyetin tepkilerine karşı 37 forma nolu Tayfun Gümüşoğlu’nun gördüğü ihtar haksız bir kart olmuş oldu.
  • Karşılaşmanın 49. Dakikasında; Karakoçanspor’un 7 forma nolu oyuncusu Fatih Kıran’ın rakibe yaptığı kasti faul sonrası verilen ihtar doğru bir karar.
  • Karşılaşmanın 59. Dakikasında; Karakoçanspor’un 03 numaralı oyuncusu Cuma Üzüm rakibe arkadan yaptığı hamle ile verilen faul sonrası ihtar da verilmeliydi.
  • Karşılaşmanın 90+5. Dakikasında; Darıca’dan 37 Fatih Şerifoğlu’nun hakem kararına itirazdan verilen ihtar doğru bir karardı.

…. : 1 NOLU YRD. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın ilk yarısında ve ikinci yarıda verdiği kararlar doğru ve yerinde kararlar oldu.
  • Karşılaşmanın 15. Dakikasında; önünde gelişen ikili mücadele sonucu faulü iyi tespit etmesi ve hakemiyle olan diyaloğu iyiydi.
  • Karşılaşmanın 28. Dakikasında; Karakoçanspor’un zaman zaman teknik heyetin alanı ihlal etmesini 4. Hakem ile koordineli bir şekilde uyarılarını yapması gerekirdi.
  • Karşılaşmanın 57. Dakikasında; Darıca’nın atağında savunma yapan oyuncunun ofsayt itirazlarına ihlali bozan oyuncuyu işaret etmesi gerekirdi. Yapılan işaretleme ile tepkilerin önüne geçmiş olup; saha içi ve teknik heyetinde pozisyona itirazı engellenmiş olacaktı.

…. : 2 NOLU YRD. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın 12. Dakikasında; Darıca’nın atağında ev sahibi takımın ofsayt itirazları yersizdi. Çünkü yardımcı hakem son adamı iyi aldığından pozisyonu oynatması doğru bir karardı.
  • Karşılaşmanın 43. Dakikasında; Darıca Gençlerbirliği’nin pozisyonunda verilen ofsayt kararı biraz şüpheli gibiydi. Çünkü topla buluşan oyuncu geriden çıktı gibiydi.

…. : 4. HAKEM : ….

  • Karşılaşmanın ilk yarısı ve ikinci yarı bitimine kadar olan sürede hakem ve yardımcı hakemleri ile iletimi gayet iyiydi.
  • Hakeme yapılan itirazlar ve de teknik kadronun oyuncularına yaptıkları uyarılarda belirlenen alanların dışına çıkmalarında uyarıcı olmalıydı.
  • Bölgesel hakem olması nedeniyle acemi olduğu her davranışıyla belliydi. Daha fazla görev alırsa düzelir ve kendisini geliştirir kanaatindeyim.

…. : ÖNEMLİ NOT : ….

  • Müsabakanın ilk yarısına verilen 1 dakikalık uzatma sonrası hakemin pozisyonu iyi değerlendirmeden verdiği bitiş düdüğü ile konuk takımın haklı olarak itirazlarına sebebiyet verdi.

Anahtar Kelimeler:
Hakemce

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol