Öne Çıkanlar Muhtar Özcan: Halk Eğitim Kurslarının Başlayacak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 16.976 Talep Yerine Getirildi  Aksaray Gençlikspor  Türk Ocakları Elazığ Şubesi

Bu haber kez okundu.

HANGİ VİCDANA SIĞIYOR?

TOKİ,  Bızmışen 2. Etap’ta inşasına başladığı fırınla, vatandaşları olası tehlikelerle iç içe yaşamasına neden olduğu gibi, güneşe de hasret bıraktı. 2 Yıl önce inşa edilen C bloklarında ikamet eden vatandaşlar, 2 yıldır boş olan apartmanlarının önüne inşa edilmeye başlanan fırın nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Vatandaşlar  apartmanlarının  ön cephesine çok yakın bir şekilde inşa edilmeye başlanan fırın inşaatı nedeniyle binalarının tek balkonuna çıkamadıklarını vurguladılar. Vatandaşlar fırının henüz inşat aşamasında bile  nefeslerini kestiğini belirttiler. Site yönetiminin duyarsızlığından da yakınan apartman sakinleri kaderlerine terk edildiklerini ifade ettiler. Vatandaşların mağdur olmasına neden olan TOKİ’nin yüklenici firması ise fırın talebinin Elazığ Fırıncılar Odası tarafından TOKİ’ye iletildiğini ve alanın Fırıncılar odası tarafından belirlendiğini kaydettiler

Vatandaşlara Bilgi Verme Gereksiniminde Bile Bulunulmamış

2 yıldır boş olan apartmanlarının önünde birden bire başlayan inşaat karşısında şok olduklarını ifade eden bina sakinleri, yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini, uzun uğraşlar sonunda binalarına çok yakın bir şekilde inşasına başlanan yapının fırın olduğunu öğrendiklerini kaydettiler. Site yönetiminin duyarsızlığından yakınan bina sakinleri,  inşaat çalışması nedeniyle odalarına güneşin girmez olduğunu kaydettiler.

Apartman Sakinleri Yetkililerden Şimdiye Kadar Göstermedikleri Duyarlığı Göstermelerini Bekliyor

Apartmanlarının giriş kapısının bulunduğu alanda fırın inşa edilmesini istemediklerini belirten apartman sakinleri yetkililerden  şimdiye kadar göstermedikleri duyarlılığı göstermelerini istediler Apartman sakinlerinin,  yaşamış oldukları ve ilerde yaşayacakları mağduriyetlerle ilgili olarak yaptıkları açıklamaların detayları ise şu şekilde oldu.

 “Dünya Kadar Yer Olmasına Rağmen Fırın Neden Özellikle Apartmanımızın Önüne Yapılıyor?”

Apartman sakinlerinden Pınar Ayzan, “ Fırının apartmanımızın giriş kapısının da bulunduğu  ön cephemizde yapılması hiç doğru değil. Site içerisinde dükkanlar inşa ettiler. Fırını da o alanda inşa etsinler.  Bir de inşa edilen fırın neredeyse evlerimizin içinde… Aramızda mesafe yok… İnşat çalışması öncesinde bize herhangi bir bilgi vermediler. Marketleri sitenin üstünde yapanlar fırını getirip evimizin önünde yapıyorlar. Bu çok saçma ve mağduriyet yaratan bir uygulama…  Dünya kadar yer olmasına rağmen fırın neden özellikle apartmanımızın önüne yapılıyor?”

“O Kadar Boş Alan Varken Fırını Getirip Binanın Önüne Yapmaları Tam Bir Saçmalık!”

Apartman Sakinlerinden Ramazan Kılıç, “ İnşaat çalışmaları başlamadan önce  hatta başladıktan sonra bile bize bilgi verilmedi.  Binanın girişinin önüne çok yakın bir mesafede fırın inşa edilmesi hiç hoş değil.  Ön cephede oturan insanlar artık balkona çıkamayacaklar, camlarını açtıklarında sadece fırını görecekler.  O kadar boş alan varken fırını getirip binanın önüne yapmaları tam bir saçmalık!”

“Gördüğünüz Gibi Fırın İle Evlerimiz Neredeyse İç İçe… “

Apartman sakinlerinden Faik Ağaoğlu  ise ,”  Gördüğünüz gibi fırın ile evlerimizle neredeyse iç içe… Yarın bu fırın hizmet vermeye başladığında alışveriş yapmak için fırına gelenler olacak. Daracık bir alanda  çok ciddi bir yoğunluk oluşacak. Biz apartman sakinleri olarak bu fırının apartmanımızın önünde inşa edilmesini istemiyoruz.  Bu fırın yarın daha büyük mağduriyetlere sebep olmadan şimdiden yapılmazsa daha iyi olacak “dedi 

Site Yönetiminden Garip Açıklama

 Vatandaşların yoğun bir şekilde sitemlerini dile getirdiği site yöneticileri ise, fırın inşaatı ile ilgili garip bir savunmaya imza attı. Site yönetimi; apartman ile neredeyse iç içe olacak şekilde inşa edilmeye başlayan fırının sorumluluk alanlarında olmadığını kaydetti. Yetkililer fırının yapılmasından TOKİ’nin sorumlu olduğunu vurgulayarak garip bir açıklamada bulundular.

 Projede Olmayan Fırın Fırıncılar Odası İstediği İçin Projeye eklenmiş

 Yüklenici firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmede firma yetkilileri alanın Elazığ Fırıncılar Odası tarafından belirlendiğini vurguladılar. Elazığ Fırıncılar Odası’nın TOKİ İle yaptığı görüşmeler sonrasında projeye ekleme yapıldığını ve proje içerisinde olmayan fırının projeye dahil edildiğini vurguladılar.

Fırıncılar Odası Başkanı YıldızFırının İnşa Edildiği Alanı Biz Belirledik” 

Projede olmayan fırını TOKİ yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında projeye eklediklerini ifade eden Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhami Yıldız ilginç bir açıklamaya imza attı. Yıldız, “ Oda olarak fırının inşa edildiği alanı biz belirledik.  İnşaat ile bina arasında 6 metre mesafe olduktan sonra mevzuata göre hiçbir sıkıntı yok.  Fırınımız iki bina yüksekliğinde olacak.  Alan TOKİ’nin yeni inşaat alanıdır. Fırınımızın yerini değiştirme gibi  bir durum söz konusu olamaz. Fırınımız bütün mahalleye hizmet verecek  şekilde seçilmiştir. Fırınımızdan şikayet eden de sadece bir kişidir. “ dedi.

Fırında Meydana Gelecek Olası Bir Yangında İnsanlar Zarar Görürse Hesabını Kim Verecek

Ben yaptım oldu mantığıyla hareket eden TOKİ’nin,  evlere çok yakın bir şekilde inşa etmeye başladığı fırın büyük bir tehlike oluşturacağa benziyor.  Sorumlu yayıncılık anlayışımızın gereği olarak, yetkilileri inşa etmeye başladıkları fırının yeri ile ilgili tekrar bir değerlendirmeye davet ediyoruz.  Yine sorumlu yayıncılık anlayışımızın bir gereği olarak,  İnsanların evlerinde güneşe hasret bir şekilde yaşamasına neden olacak  bu fırının hangi vicdana sığdığının takdirini de  Elazığ Kamuoyuna bırakıyoruz.

  

Anahtar Kelimeler:
HANGİ VİCDANA SIĞIYOR?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol