Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Havabulut’tan Yerel Esnaftan Alışveriş Yapın Çağrısı

“Yıllardır sayısız sıkıntılarla karşı karşıya kalarak finansal anlamda zor günler yaşayan ve üstüne deprem ve daha sonra covıd-19 salgının etkisiyle zor günler geçiren elektronikçi ve cep telefoncu saatçi esnafımız, sorunların çözümü noktasında yetki verdiği kişilerinde pasifize kalmasından dolayı büyük mağduriyet yaşamaya devam ediyor.”

Havabulut, elektronikçi ve cep telefoncu fotoğrafçı saatçi esnaflarının sorunlarına değinerek, şu açıklamalarda bulundu: ” Yıllardır ekonomik sıkıntılarla mücadele etmeye çalışan elektronikçi ve cep telefoncu esnafımız, yetki verdiği kişilerinde mevcut sorunları çözememesinden dolayı çok sıkıntılı süreçler yaşıyor.

Örnek vermem gerekirse ; “2014 yılında çıkan kredi kartı yasağı ile cep telefoncu esnafımız satış yapamaz hale geldi.

Ulusal marketlerın Cep telefonu aksesuar saat fotoğraf makinası tablet satısı yaparak esnafımızın ıslerının önüne geçerek kazanacgı ekmegın önüne geçmeye çalışmakta  esnafımız bu sıkıntıyla boğuşurken AVM’lerde açık hesapla taksitli telefon satışları yapılmaya başlandı.

Mevcut oda yönetiminin bu rekabete ve yasalara aykırı açık hesap olayıyla ilgili ulusal marketlerın aksesuar satısı  elektıronık urun satısın yapmaması ıcın bir çalışmasını maalesef göremedik.

“Vatandaşlarımızdan özellikle ricam yerel esnafımızdan alış verişini yapsınlar”

Mehmet Havabulut açıklamasına şu şekilde devam etti; “Bizler kimseyi karalama peşinde değiliz.

Ben kendimde, çözülmeyen problemlerden dolayı mağduriyet yaşayan bir esnafım.

Esnaf kardeşleriminde aynı sıkıntılarla yüz yüze bırakıldığını bildiğimiz için sahada aktif olarak çalışmalarımıza başladık ve başkanlığa adaylığımı koydum.

Bu süreçte gerek esnaf ziyaretlerimiz gerekse kurumlarla olan görüşmelerimizde sıkıntıların çözümü noktasında gerekli notlarımızı alıyoruz ve bu problemleri çözecek bir oluşum içindeyiz. Esnafımızın gönlü rahat olsun.

Bizleri yönetime layık görürlerse, yıllardır ötelenen ve çözülmeyen problemlerin üstüne gidip, çözüm odaklı çalışmalar yapacağımızı göreceklerdir.

Projelerimiz ve yapacağımız çalışmalarımız dosyamızda hazır.

Esnafımız rahat olsun.

Her şeyin üstesinden gelecek bir yönetimle geliyoruz.

Yakın zamanda odaya bağlı tüm sektörlerle alakalı açıklamalarımın devam edeceğini belirtmek isterim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol