Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

HİÇ ET YİYEMEYENLER NE YAPSIN?

Ekonomik sıkıntıların her geçen gün biraz daha etkisini sürdürdüğü, insanların alım gücünün azalıp hayat şartlarının çıkmaza girdiği bu süreçte Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ TBMM kürsüsünden öyle bir tasarruf önerisinde bulundu ki Demirbağ’ı dinleyenler şaşkınlıklarını “Şaşırmadık’ diye dile getirdiler.

KAMUOYUNDA TEPKİ SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU

Yaşanan ekonomik sıkıntı TBMM’nin de gündemine damga vurdu. Muhalefet partili milletvekillerinin veryansın ettiği ekonomik sıkıntılar ile ilgili Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da tasarruf önerilerini meclis kürsüsünde dillendirdi. İlginç çıkışlarıyla tanınan Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ TBMM Kürsüsünden sunduğu tasarruf önerisiyle farklı bir ilginçliğe daha imza attı.

Demirbağ’ın sunduğu tasarruf önerisi Elazığ kamuoyunda tepki toplarken; sosyal medyada da alay konusu oldu.

Demirbağ’ın tasarruf tedbirlerini sıralarken verdiği öneride; “Ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Normal şartlarda bir kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz.

Domatesi iki kilo almak yerine iki tane alırız.

Kış günü turfanda sebzeleri tüketmek zaten sağlığa da çok faydalı değil” demesi kamuoyunun tepkisine neden oldu.

AÇIN HALİNDEN TOK NE ANLAR

Açın halinden tok ne anlar diyen bir çok vatandaş tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Evet, açın halinden tok ne anlasın.

Sayın Vekil halktan ve vatandaştan nasıl kopuk olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Sayın Milletvekili sokakları bir dinlese, vatandaşın arasına bir girse zaten domateslerin kiloyla değil taneyle alındığını görecekti.

Ama kendileri bolluk içerisinde yaşadıkları için vatandaşın nasıl kıt kanat geçindiğini bilmesi düşünülemez”   

BU ADAMLAR NEREDE YAŞIYORLAR

‘Bir kilo et mi dediniz’ diyen bir başka vatandaş da; “sinirlerime hakim olmakta zorlanıyorum artık. Bu adamlar kendilerini nerede zannediyorlar.

Elazığ’da ekonomik sıkıntıların hangi safhada olduğunu bilmeyecek kadar halktan kopuk olunur mu Allah aşkına. Bu şehirde evine bir ayda bir kilo et götürebilen aile sayısı kaçtır Sayın Milletvekili bunu biliyor mu?

İLK KEZ 250 GRAM ETLE EVE GİTTİM

Hayatımda ilk kez evime 250 gram et, tane hesabıyla da sebze alan bir vatandaş olarak konuşuyorum diyen bir vatandaş ise tepkisini şu cümlelerle dile getirdi: “Allah sorsun bunlardan, Kurbandan kurbana evine et giren aileleri bildiğim için 250 gram eti kasaptan tane hesabıyla sebzeleri mahalle bakkalından almaya şükrediyorum.

Adam kalkmış ayda iki kilo etten bahsediyor.

Allah’tan korksunlar be şu memlekette Kurban Bayramını iple çeken nice aileler bilirim ben. Bu insanlar Kurban Bayramını iple çeksinler bu insanları vekilleri kalksın meclis kürsüsünden alay eder gibi tasarruf tavsiyelerinden bulunsunlar, Allah’a reva mı?”

YILDA BİR ET GÖRENLER İÇİN DE ÖNERİSİ VAR MI?

Demirbağ yaptığı açıklama sonrasında, toplumun her kesiminden çok ciddi tepkiler aldı. Vatandaşların en temel ihtiyacı olan gıdadan tasarruf etmesini isteyen Demirbağ’ın, tepkilerin ardından,  herhangi bir açıklama yapmaması kamuoyunda; ‘yaptığını anladı’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.

‘Ayda bir kilo et yiyorsak, yarım kilo yeriz.’ diyen Demirbağ’a, vatandaşlarımız adına; eti sofralarında, sadece Kurban Bayramlarında, ya da iki ayda bir gören insanlarımız için de, bir öneride bulunmasını istiyoruz.

Demirbağ’ın, bu noktadaki engin bilgilerinin, kamuoyunun ufkunu açmasını ve vatandaşların büyük bir kısmının, fiyatlarından dolayı hasret kaldığı ete ulaştırmasını temenni ediyoruz.

Demirbağ Sofrasından Hangi Turfanda Ürünleri Çıkarttığını Kamuoyu İle Paylaşabilir Mi?

Demirbağ’ın, vatandaşlardan sebze tüketimi noktasında da, tasarrufa gitmelerini istemesi üzerine kamuoyunda, Demirbağ’ın, sağlıksız olduğunu iddia ettiği turfanda sebzelerden ne kadarını sofrasından çıkarttığı sorgulanıyor.

Örneğin Demirbağ, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan, salatalığı ve domatesi artık sofrasında bulundurmuyor mu?

Ya da kilosu 10 lira olduğu için,  vatandaşların ancak birkaç tane alabildiği biberi, artık yemiyor mu?

Demirbağ’dan, sebzeye ulaşma noktasında acil bir öneri bekleyenlerin başında, hiç kuşku yok ki maddi durumu yetersiz olduğu için, pazarlardan atık sebze toplayan vatandaşlar geliyor.

Pazar atıkları ile tencerelerini kaynatan vatandaşlar,  kamuoyunda çok iştahlı olarak bilinen Demirbağ’ın bu noktadaki önerisini de merakla bekliyor.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol