Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

'' İŞ İNSANLARINA AÇIK ÇAĞRIMDIR''

Maden İl Genel Meclis Üyesi Telçeken kendi ilçelerinin yakınlarında bulunan Altın ve bakır rezervlerinin işletilmesi için yerel firmalara çağrıda bulundu. Yerel firmaların bu işletmeleri çalıştırmasının ilçe ve şehir ekonomisine büyük katkılarının olacağını söyleyen Telçeken bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz dedi.

MERAK KONUSU

Maden’in Kısabekir mevkiinde yaklaşık 30-35 yıllık altın ve bakır rezervinin bulunduğunu ifade eden Telçeken haftalardan beridir Elazığ kamuoyunda bu rezervlerin hangi firmalar tarafından işletileceğinin merak konusu olduğunu söyledi.

ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMLİ

Günışığı aracılığıyla Elazığlı iş insanlarına bu rezervlerin işletilmesi ile ilgili çağrıda bulunan Cuma Telçeken, "Gelin bu maden sahalarına sahip çıkalım. Böyle bir fırsat bir daha elimize geçmeyebilir, onun için hep birlikte el ele verelim ve bu sahalara sahip çıkarak özelde Elazığ’ın, genelde Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayalım. Bu sahaların işletilmesi için burada bu tesislerin kurulması demek altın rezervlerinin de ilçemizde dolayasıyla da Elazığ’da işletilmesi demektir ki, bunun getirisi de şehrimiz ekonomisi için önemlidir."diye kunuştu.

ZERRE MİKTAR KATKILARI OLMADI

Açıklamalarında dışarıdan gelecek firmaların Elazığ'a zerre katkısı olmayacağını belirten Cuma Telçeken,Ferrokrom ve Maden’de faaliyetlerini sürdüren Yıldızlar Holding’i örnek olarak gösterdi. Dışarıdan gelecek firmaların burayı aldıkları takdirde bu sahalardan çıkan rezervleri başka şehirlerde işleteceğini ifade eden Telçeken şunları kaydetti: “Bu firmalar rezervlerini alıp başka şehirlerdeki işletmelerine götürüp bu madenleri orada işlerler. Dolayısıyla ilçemize de kentimize de hiçbir faydası olmaz. Bunun iki tane örneği vardır Elazığ’da; biri ilçemizde faaliyetlerini sürdüren Yıldız Holdingdir. Bu firma buradan çıkardığı bakırı çıkardığı yerde değil de dışarılarda işliyor. Buradan Mersin’deki limanlara, oradan Yurt dışına… yurt dışında işlendikten sonra da tekrar biz alıyoruz."

250 MİLYON DOLARSA, NEREDE?

"Bir diğer örneği ise Ferrokrom, Ferrokromun Elazığ’a katkısının olmadığını iddia ediyorum. Elazığ’ın ithalatının 330-340 milyar dolar olduğunu söylüyorlar.

Ferrokromun sadece 250 milyon dolarlık ithalatı söz konusu. Hani 250 milyon dolar ithalat yapıldıysa nerede? Elazığ’da ne yapıldı? Kısabekir mevkiinde bulunmuş olan altın ve bakır rezervi çıkartıldığında da aynı duruma düşmek istemiyoruz.”

BUNLAR YERLİ FİRMALARIMIZ

Özellikle izabe servisinin kurulması gerektiğinin de altını çizen Cuma Telçeken, Buraya sahip çıkalım, Elazığ’ın dışarılarda iş yapan çok büyük firmaları var diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bu Kolin İnşaat olabilir, Çelikler Holding, Açılım İnşaat, Alacakaya, Arslan, Harput, SMM Tekstil, Ziver İnşaat olabilir. Bunlar Elazığ’ın öz çocukları ve hepsi büyük iş insanları.

Bu rezervleri bu firmalarımız işletirlerse ilçemize de katkıları olur ilimize de."

3 BİNİN ÜZERİNDE İNSANA İŞ KAPISI

"Bu yerel firmalarımızın almaları demek bu rezervlerin burada işletilmesi ve ekonomiye katma değer olarak evrilmesi demektir" diyen Telçeken; "bu firmalarımız izabe servisini burada kurmak suretiyle çıkartacakları maden cevherini burada öğütüp bu madenler burada eritilir ve bakırlar kalıplar halinde burada çıkartılır.

Çıkartılan bu bakırlar Organize sanayiinde elektrikle ilgili her türlü malzemeye evirilebilir.

Sonuç olarak da 3 binin üzerinde insana aş ve iş kapısı olur." dedi.

3 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYORDU

Geçmişte Maden'in ekonomisinden de bahseden Telçeken, şunları kaydetti, “Bakır madeninde teknolojinin olmadığı zaman Maden'de 3 bin 500 insan çalışıyordu.

Olağanüstü bir ekonomik bir girdi vardı.

O girdi hem Maden'e hem Elazığ'a, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyordu. Şimdi ne oldu? Hiç bir şey yok

. Sadece orada isimde veriyorum Yıldız'lar Holding çalışıyor.

Maden'e zerre kadar katkısı yok. Hassaten ricamdır. Başta ilçem ve Elazığ için söylemiyorum gelsin tüm iş insanları birlik beraberlik içerisinde buraya sahip çıkalım.

Çıkan 30-35 yıllık rezervi yerinde işleyelim.''

Aynı zamanda bakır ve altın rezervinde eti gübrede çıktığını kaydeden Cuma Telçeken, bu Eti Gübreden de tüm çiftçilerimizin faydalanmasının iyi olacağını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol