Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Kadınlar Katledilen Kadınlar İçin Bir Araya Geldi

Öğretmenevi önünde bir araya gelen kadınlar yetkililere, kadın cinayetlerini durdurmaları yönünde çağrı yaptılar.

Elazığ Kadın Meclisi tarafından hazırlanan basın açıklaması Elazığ Kadın Meclisi Temsilcisi Betül Oğuz Tarafından okundu.

Oğuz; “ Tanımadığı erkek tarafından, sokak ortasında öldürülen Başak Cengiz, boşanma aşamasındaki erkek tarafından öldürülen Hanife Demirci ve birlikte olduğu erkek tarafından öldürülen Neslihan Batur için toplandık.”dedi.

“Kadınların Sorumluluğunu Görevini Yapması Gereken Bütün Yetkililer Üzerine Almalıdır” Oğuz açıklamasının devamında,” Kadınlar, bu ülkede tanımadığı erkekler tarafından sadece, kadın olduğu için, direnemeyeceği düşünülerek öldürülüyorlar.

Tıpkı Ceren Özdemir ve Başak Cengiz gibi…

Erkeklere, güçlerinin kadınlara yeteceğini düşündüren nedir?

Hala toplumsal cinsiyet eşitliğini red eden ve kadın düşmanı politikalar üreten iktidardır. Kadına yönelik şiddet yasalarla önlenemez , diyen bakanlardır.

Hayatı, evde, işyerinde ve sokakta tehlike altında olan ve öldürülen kadınların sorumluluğunu, görevini yapması gereken bütün yetkililer üzerine almalıdır.

Devlet, korumadığı için öldürülen her kadından sorumludur.

Kadınları şiddetten korumayan yetkililer ,failleri cesaretlendirse de bizler özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”ifadelerini kullandı “Kadınları 25 Kasım’da Eylemlerimize Bekliyoruz.

“ Bütün kadınlara, 25 Kasım’da gerçekleştirecekleri eylemlere katılmaları için çağrıda da bulunan Oğuz, “İktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı, biz her cümlemize İstanbul Sözleşmesi ile başlayacağız. Buradan bir kez daha söyleyelim; İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.

Kadınlar her yerde özgür olacak.

Başka Başak’lar olmasın diye; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde meydanlardayız.

Bütün kadınlara çağrımızdır; gelin, 25 Kasım’da meydanlarda buluşalım.

Gelin İstanbul Sözleşmesi ile başlayan cümleler kuralım. Bütün kadınları, 25 Kasım’da eylemlerimize bekliyoruz.

Bu mücadelede hiçbir kadın yalnız yürümeyecek.”dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol