Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

"KADINLARIN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE GÜÇLÜ DEĞİLDİR"

Başkan Cömert mesajında; Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakları ile “eşitlik” ilkesiyle tanışan ve toplumun yarısını oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almaları ile mümkün olacağını belirterek;  “Kadın, toplumun ve ailenin temel taşıdır.

Sadece varlığı bile bulunduğu yere değer katar ve etrafını yüceltir.

Sürdürülebilir bir kalkınmanın sürdürülebilmesi ve toplumsal refaha ulaşabilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakları ile ‘eşitlik’ ilkesiyle tanışan ve toplumuzun yarısını oluşturan kadınlar olarak ekonomik ve sosyal hayatta aktif rol almaları ile mümkündür. 

Toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmak ve kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmek, zamanımızın tamamlanmış işi ve dünyadaki en büyük insan hakları mücadelesidir.

Eşitsizliklerin ve yoksulluğun olmadığı toplumları yaratacak değişimlerin, dar gelirli kadınların kollektif, katılımcı gücü ve dönüştürücü liderliği ile gerçekleşebileceğine inancıyla, 2000 yılında başlatılan Kadın Kooperatifleri hareketi binlerce kadına erişiyor.

Kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü uygulamanın ortadan kaldırılması fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler dâhil olmak üzere tüm önlemlerin alınması, kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda konumların iyileştirilmesi temel hedefimizdir.

Kadınların olmadığı bir Türkiye güçlü değildir. Üreten kadınlar olarak ‘Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol