Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

KAMU ORTAKLIĞI MODELİ

Yeniden Refah Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, yeni maden sahalarına ilişkin açıklamalarda bulunarak maden rezervinin işletilmesi için ihale yapılmasına karşı olduklarını belirtti. Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Şubat Ayı İl İstişare ve Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Şubat Ayı İl İstişare ve Divan Toplantısına, Yeniden Refah Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ve partililer katıldı.

REKABET ŞANSIMIZ OLMAZ

Kamuoyuna duyurulmasının ardından Elazığ'ın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen ve tartışmaları da beraberinde getiren Maden’deki zengin rezervlerin bulunduğu sahanın işletilmesi konusunda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Karakuş, Yeniden Refah Partisi olarak buradaki rezervlerin ihaleye çıkarılmasına karşıyız dedi.

TEMİNATI BULSANIZ BİLE

İhale şartları düzeltilse bile ihale açıldığı zaman Elazığ Girişim Grubu'nun, maden sahasının işletim hakkını almasının sıfıra yakın ihtimal olduğunu söyleyen Başkan Erkuş, “Yeniden Refah Partisi olarak buradaki Maden rezervinin işletilmesi için kesinlikle ihale yapılmasına, ihale alınmasına karşıyız. Çünkü Elazığ Girişim Grubu olarak 2 Milyarlık teminatı bulsanız bile sermayeleri yüksek, güçleri yüksek firmalarla bizim bu şartlarla ihalede rekabet etme şansımız neredeyse sıfır ihtimaldir.” dedi.

ELAZIĞ’IN HİZMETİNE SUNULMASI

Burada izlenecek en doğru yolun kamu ortaklığı olduğunu ifade eden Erkuş şunları kaydetti: kamu özel ortaklığı işletmesiyle %51 Kamu yani devlet ortaklığı %49 Elazığ Girişim grubunun ortaklığı şeklinde bir işletim modeliyle buranın işletmeye açılmasını buradaki rezervlerin Elazığ’ın ve bölgenin hizmetine sunulmasını talep ediyoruz.”

“HUKUK DEVLETİNDE İHALE SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEK ZORUNDA”

Enerji Bakanı ile yapılan görüşme sonunda yapılan basın toplantısında Ak Parti Milletvekillerinin ihale sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüleceği yönündeki açıklamalarına da sert çıkan Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş; "Yahu zaten hukuk devletinde ihale süreci şeffaf bir şekilde yürümek zorunda bunu kalkıp da biz bakanla görüştük bunu talep ettik kopardık şeklinde basına demeç vermenin hiçbir mantığı yok." diye konuştu.

MİLLETE BİR İYİLİK OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ?

"Elazığ’daki diğer hiçbir siyasi partiye imkân tanımak istemiyorsanız kendimizin zararına sizin faydanıza bir şey söylüyorum burayı ihale sürecinden derhal çıkarın ve kamu özel ortaklığı iş birliğiyle Elazığ’ın Güneydoğunun ve Doğu Anadolu’nun imkânına vatandaşın imkânına sunun" diyen Karakuş; "Geçtiğimiz hafta iki milletvekilimiz Enerji Bakanımız Sayın Dönmez’e bir ziyaret gerçekleştirdiler.

MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEK

Ziyaret sonrasında açıkladıkları basın metninin özeti ihale süreci şeffaf bir şekilde yürütülecektir. Yahu zaten hukuk devletinde ihale süreci şeffaf bir şekilde yürümek zorunda bunu kalkıp da biz bakanla görüştük bunu talep ettik kopardık şeklinde basına vermenin hiçbir mantığı yok. Milletin aklıyla alay etmekten vazgeçin artık.

EKSİLERİNİZİ ARTIYA ÇEVİRMEK İSTİYORSANIZ

İhale süreci şeffaf yürütülecektir bunu millete bir iyilik olarak mı görüyorsunuz zaten olması gereken budur. Eğer depremden dolayı milletten yemiş olduğunuz eksiyi artıya çevirmek istiyorsanız önümüzdeki seçimlerde yeniden refah partisi dâhil Elazığ’daki diğer hiçbir siyasi partiye imkan tanımak istemiyorsanız kendimizin zararına sizin faydanıza bir şey söylüyorum burayı ihale sürecinden derhal çıkarın ve kamu özel ortaklığı iş birliğiyle Elazığ’ın Güneydoğunun ve Doğu Anadolu’nun imkanına vatandaşın imkanına sunun.” ifadelerini kullandı.

GÖK: ÇEÇENLERE YAKIŞMADI

Yeniden Refah Partisi Elazığ Genel merkez bölge sorumlusu Av. İbrahim GÖK ise Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa değindi. Gök, Çeçenlerin Rusya’yla beraber saldıran pozisyonda yer almasını kınadı.

Anahtar Kelimeler:
KAMU ORTAKLIĞI MODELİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol