Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Karadeniz olmalıydı.  DİKTİĞİNİ KORUMAZSAN SEFERBERLİĞİN NE ANLAMI KALIR!

Ülke ve millet olarak, başta askeri güç olmak üzere devletin tüm güç ve kaynaklarının, savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde; hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin bütün faaliyetlerin uygulandığı, hak ve hürriyetlerin kanunlarla kısmen veya tamamen sınırlandırıldığı haldir.

Yani bu haller kapsamında fidan dikmek için bir ilin topyekun o işe başlaması anlamına geliyor. İyi de her yıl seferberlik ilan edilmez ki. Bunu planlı projeli uzun süreli koruma sağlanarak bir defa yapılmalı. Oysa ilimizde her yıl ağaç dikme seferberliği başlatılıyor, sadece kameralar karşısında oluşturulan alanlara öğrencilerde götürülerek göstermelik fidan dikimlere yapılarak seferberlik ilan ediliyor. Ya sonrası? O dikilen fidanlara ne oluyor dersiniz.

ELAZIĞ KARADENİZ GİBİ OLMALIYDI

Yıllardır Aralık ayında başlatılan ağaç dikme seferberliğinde bu yıl da gelenek bozulmadı. Bunun her yıl böyle süreceği de kaçınılmaz.

Genelde Harput’ta başlatılan fidan dikimleri göz ününde bulundurulduğunda bu güne kadar Harput’ta bir karış boş yerin kalmaması gerekirdi. Oysa Harput yine ağaca muhtaç bir durumda.

ELAZIĞ VALİLİĞİ KAMPANYA BAŞLATTI

Bu da bu yılın kampanyası hedef 223 Bin fidan dikimi kulağa çok hoş geliyor da bu her yıl yapılıyor, ama neden bu dikilen fidanların koruması yapılmıyor da her yıl seferberlik ilan ediliyor?

İşte bu yılın seferberlik haberi: Elazığ’ın daha iyi nefes alabilmesi için 2-30 Kasım tarihleri arasında fidan dikilecek. Kasım ayı boyunca her gün bir bölgede fidan dikileceği ve ay sonunda 223.000 fidanın toprakla buluşturmanın hedeflendiği bildirildi. Fidan Dikme seferberliği Bugün saat 14.00’ de Harput Göllübağ Mevkiinde başlıyor. Konuyla ilgili Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geleceğimize nefes olmak adına 2-30 Kasım tarihleri arasında her gün bir bölgede günde 7.700 fidan dikerek ay sonunda 223.000 fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimizin ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Geleceğimize yemyeşil bir doğa bırakmak bizlerin elinde. Bu kapsamda 2-30 Kasım tarihleri arasında olmak üzere bugünden itibaren ‘Haydi Elazığ Fidan Dikmeye!’ sloganımızla ağaç dikme seferberliği başlatıyoruz. Unutmamalıyız ki geleceğimize yemyeşil bir Elazığ bırakmak bizlerin elinde.”

FİKİR ÇOK GÜZEL, YEŞİL BİR ELAZIĞ

Evet, geçen yıl dikilen fidanlar korunsaydı, bu yıl aynı yerlere tekrar fidan dikimine gerek kalmazdı. Ondan önceki yıllarda dikilen fidanlar korunsaydı bu yıllarda da sadece eksik kalan yerlere dikim yapılırdı. Oysa her yıl hemen hemen aynı bölgeler seçilerek seferberlik ilan ediliyor bir ay fidan dikimi yapılıyor gibi çalışmalar sergileniyor sonrası fiysko. 

KORUNMASI MI ÖNEMLİ DİKİLMESİ Mİ?

Yıllardır aralıksız her yıl seferberlik ilan edilerek veya kampanyalar düzenlenerek fidan dikimleri gerçekleştiriliyor. O dikilen fidanların yarısı korunmuş olsaydı, bu gün Elazığ yem yeşil olurdu. Fidan dikimi yapılan alanlara hayvan girişlerinin önlenmesi o fidanların kendisini kurtaracak duruma gelebilmesi için bakımlarının yapılması durumunda istenilen seviyelere geline bilinir. Yoksa istediğiniz kadar seferberlik ilan edin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol