Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

KARAKUŞ ÖĞRETMENEVİ İÇİN YER GÖSTERDİ

Karakuş, 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremden bu yana, iki yıla yakın bir süre geçmesine karşın öğretmen evinin inşa edilemediğini vurguladı. Karkuş, “24 Ocak 2020’de meydana gelen  depremde, öğretmenevi binasının hasar görmesi nedeniyle, iki yılı aşkın bir süredir  Elazığ’da öğretmenevi bulunmamaktadır. Hatta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dahi, göçebe yaşadığı kamuoyunda konuşulmaktadır.

İki yılda 10 milyar lira civarında yapı yatırımı yapılan memleketimizde, öğretmenevi probleminin çözülememiş olması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün göçebe şekilde idare edilmeye çalışılması eksikliğin bariz fotoğrafıdır.

Ancak öğretmenevi ile ilgili halen, somut bir adım atılmamıştır Komşu illerdeki öğretmenevlerinin, beş yıldızlı bir otel görünümünde olması o illeri, hem cazibe merkezi haline getirmiş,  hem de öğretmenlerimize layık  bir tesisler olmuşlardır”  dedi

“Eski Dershane Binası Öğretmenevi Yapılsın”

Öğretmen evi olarak tahsis edilmesi gereken yeri tespit ettiklerini de kaydeden Karakuş; “Yeniden Refah Partisi olarak, ilimizde birkaç farklı alternatif üzerinde yaptığımız çalışmalar ve istişareler neticesinde,  öğretmen evinin merkezi bir bölgede inşa edilmesinin gerekliliği görülmüştür.  

Her türlü ihtiyaca cevap verecek sosyal, kültürel, alanları olan modern ve konforlu bir öğretmenevi sadece öğretmenlerimize değil ilimize gelen bütün misafirlere hizmet verecektir.

Bizim bu noktadaki önerimiz; eski fem dershanesi binasının Milli Eğitim'e tahsis edilerek, öğretmen evine dönüştürülmesidir.

 Bu binanın,  gerekli bakım onarımı ile kültürel mimarimize uygun bir şekilde yapılmasını istiyoruz. 

Okullarımızın ihtiyaçları da düşünülerek,  bu bina içerisinde kütüphane, konferans salonu, toplantı salonu, kafe, restoran, engelli odası, suit oda ve yeterli sayıda yatak kapasitesi sağlanmalıdır.

Bu binanın,  ilimize kazandırılması ve  buradan elde edilen gelirle de; personel, elektrik, doğalgaz, su ve diğer bütün giderlerin devlete bir yük getirmeden  karşılayacak şekilde yapılmasını bekliyoruz. 

Gerekli çalışmaların yapılması  başta ilimiz valisi olmak  üzere bütün yöneticilerden talebimizdir.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol