Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Köprü İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

 Yapılması halinde Tunceli ve Elazığ’ı karayolu ile birbirine bağlayacak olan Pertek Köprüsü Doğu Anadolu’nun Karadeniz kıyılarına çıkmasını da sağlayacak. Lojistik uzmanlarının stratejik önemine dikkat çektiği Pertek Köprüsü verilen sözlere rağmen bir türlü yapılmadı. Yapılmayan köprü nedeniyle ciddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar tepkilerini uluslararası düzeye taşımak için imza kampanyası başlattılar.

Change org. üzerinden ‘Pertek Köprüsü Yapılsın’ başlığıyla açılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

İmza kampanyasını başlatan Pertek’li iş insanı Cem Tanrıverdi verilen onlarca söze rağmen yıllardır köprünün yapılmadığını ifade etti. Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun deneyimini yaşayıp 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Tanrıverdi, köprü olmadığı için Tunceli’ye geçmek isteyen vatandaşların feribot kullanmak zorunda kaldığını bu durumun oluşan yoğunluklar nedeniyle mağduriyete neden olduğunu vurguladı.

“Köprü Olmadığı İçin Çok Ciddi Problemler Yaşanmakta İnsanlar Mağdur Olmaktadır”

  Başlatmış oldukları imza kampanyası ile köprünün olmamasından dolayı yaşamış oldukları mağduriyetin duyulmasını amaçladıklarını ifade eden Cem Tanrıverdi, “ Yıllarca sorun teşkil eden Tunceli ile Elazığ’ı birbirine bağlanmasını sağlayacak Pertek Köprüsü verilen onlarca söze rağmen bir türlü yapılmadı.  

Köprü olmadığı için Tunceli ile Elazığ arasındaki ulaşım feribotlarla sağlanıyor.

Bu ulaşım şekli oluşan yoğunluk nedeniyle kelimenin tam anlamıyla çileye dönmüş durumdadır.

Bu köprü yapılırsa stratejik öneme sahip bir köprüde olacaktır.

Bu köprü sadece Tunceli ve Elazığ’a değil tüm bölgeye fayda sağlayan bir köprü olacaktır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri bu köprü sayesinde Karadeniz’e ve Rusya’ya açılabilecektir. 

Kaldı ki 70’li yıllara kadar bu bölgede bir köprü vardı. Ancak barajın yapılması ile birlikte bu köprü sular altında kaldı. Köprünün sular altında kaldığı günden bu yana vatandaşlar ulaşımda çile çekmektedir. 

Ulaşımın feribotla sağlanıyor olmasından dolayı Sağlık, sosyal ve ekonomik anlarda çok ciddi problemler yaşanmakta insanlar mağdur olmaktadır.

Yaşamış olduğumuz bu mağduriyetlerin artık yetkililer tarafından duyulması gerekiyor.

Pertek Köprüsü sadece iki şehrin problemi değildir. Milyonlarca insanın geleceğini ilgilendiren bir meseledir. 

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için köprünün yapılması gerekmektedir.

Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile bizleri bir türlü duymayan yetkililerin ve uluslararası kamuoyunun bizleri duymasını istiyoruz.

Bütün vatandaşlarımızdan da başlattığımız bu kampanyaya destek vermelerini rica ediyorum” dedi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol